Stonek: Keříčkovitý nebo popínavý. Výška: Popínavka až metry. Listy: Střídavé trojčetné dlouze řapíkaté,. Může se pěstovat ve všech pěstitelských oblastech. Technická specifikace.
Kolekce PRO MLSNÉ JAZÝČKY.
Zelenoluský fazol s velmi tenkými lahůdkovými. Dorůstá výšky mezi až metry. Plodem je lusk, který obsahuje semena . V lidovém léčitelství se užívá vnitřně jako pomocné antidiabetikum a mírné diuretikum. Fazole je nutričně velmi hodnotná a zároveň dietní, zdravá luštěnina. Pěstovat vlastní fazole se vyplatí především pro lahodné . Ke snížení hladiny cukru v krvi poslouží fazolové lusky i samostatně.
Phaseolus vulgaris), čeleď.
Ve směsi s jinými bylinami . Je to jednoletá bylina s oplétavou lodyhou, která může dosáhnout výšky – metry. Odrůda velice rané, extra štíhlé, zelené keříčkové fazolky, má extra štíhlé lusky o průměru pouze mm. Fazolí existuje mnoho druhů, které se liší velikostí a barvou lusků i semen. U nás se nejvíc pěstuje fazol obecný , z kterého vzešly dvě růstové . Při lehkých formách cukrovky, močopudný prostředek.
Dar zahrnoval konzervované potraviny, jako například ovoce, zeleninu a fazole, . Jednoletá bylina s popínavou . Tedy o luštěnině - fazolu obecném. Protože fazole patří mezi bobovité rostliny, které jsou schopny vázat dusík . Fazol je velmi stará kulturní rostlina. Pěstování: Nároky na polohu a půdu jsou stejné jako u fazolu pnoucího.
Vysévá se rovněž až v květnu, ale . Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Upozornění: Používejte přípravky na ochranu rostlin bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte označení a.
Droga také mírně snižuje krevní tlak a je vhodná při zvýšené urikemii (vysokém množ- ství kyseliny močové v krvi). Má vysoký obsah vlákniny, je vhodný při redukční dietě. Semena jsou nejčastěji ledvinitá. Naklíčené fazole mungo . Je považována za fazoli pro gurmány.
Vyšlechtěn z materiálu pocházejícího z botanické zahrady metodou . Zaručujeme čistotu, vysokou klíčivost, trvanlivost a kvalitu. Pak přidáme lžíce listu borůvky, lžíce natě jestřabiny a necháme vyluhovat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.