středa 7. června 2017

Jak se zbavit padlí

Poradíme jak se jich zbavit. Tato choroba je více častá a trápí spoustu zahrádkářů. Co je padlí révové neboli oidium a jak se projevuje?


Původci choroby jsou vřeckaté . Jestliže odstraníme všechny napadené plody a letorosty z blízkostí rostlin angreštu a vhodným způsobem je zlikvidujeme, pak se zbavíme i potenciální zdroje . Symptomy padlí jsou velmi výrazné.

Infikované rostliny na sobě mají bílé práškovité skvrny. Tyto skvrny se nachází na listech i stoncích. Spodní listy rostlin jsou . Bohužel jsou tam i Jonathany, které jsou k padlí náchylné.


Jak se na zahradě zbavit dřepčíků? Padlí je skoro na všech stromech. Při pravidelném preventivním používání chrání rajčata před plísní. Napadané listy okurek.

Americké padlí je nejhorší chorobou angreštových kultur: během pár měsíců dokáže znehodnotit skoro celou úrodu. Pokud už je rostlina v pokročilé fázi kvetení, je léčba mnohem obtížnější, a navíc málokdy . Existuje však několik . Podrobnosti: Napsal MUDr. Zbyněk Mlčoch: Kategorie . Zvláště v posledních letech je výrazný vzestup . Nemáte tam spíše mšice? Americké padlí na angreštu – poradíme vám, jak se zbavit tohoto houbového onemocnění na vašem angreštu a jak před touto nemocí angrešt . Dalšími zdroji infekce mohou být i některé plevelné rostliny nebo i výtrusy původců padlí přetrvávající v konstrukcích. Ale ještě není vše ztraceno, pokud včas a správně zasáhneme, škůdců se zbavíme a květiny budou zase nádherné.


A nemusíme na ně kupovat ani chemické . Je nejobávanější a nejčastější houbová choroba růží. Na mladších listech tvoří bělavý až šedobílý moučnatý . Odpověď: Leono, to co popisujete bude s největší pravděpodobností padlí. Choroba se více vyskytuje za vlhkého . V případů se ovšem nejedná o plíseň, ale o padlí (viz foto).


Příbuzná choroba - evropské padlí. K jejímu použití saháme pře- devším v lesních školkách, podstatně méně často ji.

V případě padlí je jednou z cest, jak se ho zbavit , odstříhávání napadených výhonů (nikdy to nenechte dojít do stavu na obrázku!!!). Na rozdíl od okurek jsou cukety rezistentní vůči plísni okurkové, hlavním problémem bývá pouze padlí. To se však objevuje až ve druhé . Používá se proti padlí jabloně, okurky, révy vinné, okrasných rostlin, broskvoní aj.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky