úterý 29. ledna 2019

Červotoč chlebový

Larva má bílou barvu a je dlouhá okolo 5mm. Stegobium paniceum) – je velký asi mm, žlutohnědý a na sobě má krátké chlupy. Miluje teplo a napadá všechny potraviny – mouku, kroupy, krupici, chléb. Atlas škůdců - Červotoč spižní.


Červotoč chlebový

Kmen: členovci Arthropoda Obtížnost hubení: st. Animalia - živočichové kmen Arthropoda - členovci třída Insecta - hmyz řád Coleoptera. Biologie červotoče spížního.


Patří do stejné čeledi jako červotoč proužkovaný. Je brouk velký asi mm, žlutohnědý a na sobě má krátké chlupy. Je to mol, červotoč nebo snad pilous?


Nezvaných hostů, které můžete potkat ve své spíži, existuje několik druhů. Preklad „ červotoč chlebový “ z angličtiny do slovenčiny. Rýchly a korektný preklad slov a fráz v online prekladovom slovníku na Webslovník.


Nevím,ale asi se jedná o broučka chlebového (červotoč spižní). Slovník nenašiel pre výraz „ červotoč chlebový “ v preklade z angličtiny do slovenčiny žiadne preklady. Vyskúšajte otočiť slovník . Slovo „ červotoč chlebový “ v slovenskom synonymickom slovníku.


Ahojte dievcata, prosím poraďte. Mame byt čerstvo po rekonštrukcii, všetko nove a včera muž prehadzoval poličky v 2tyzdnovej skrini a nasiel . Dobrý den sajmonka, červotoč spížní = tzv chlebový , protože jeho larvy si nejvíce pochutnávají na potravinách z mouky. Monika: I z domácností je důvěrně známý červotoč chlebový.


Je velice univerzální a dokáže napadat čokoládu, pálivou papriku i potraviny, které jiným broukům . Patří sem lesáci, červotoči , vrtavci a kornatci. Ve spížích nám může strašit také červotoč spížní. Díky, nějak se nemohu trefit. Kožojeda bych měl poznat. Počet hlasů Kvalitní příspěvek.


Jak s ním můžeme bojovat? V našej domácnosti sa udomácnil červotoč chlebový a som z toho neskutočne zúfalá. Slovak translation: Červotoč pestrý (Xestobium rufovillosum).


Hyponomeuta padellus subsp. Sitodrepa panices) mšice krvavá (Eriosoma lanigera).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky