úterý 26. června 2018

Albízie růžová

Vyznačuje se dvakrát zpeřenými listy a kulovitým květenstvím s nápadnými . Výjimečný mrazuvzdorný hedvábný strom s exotickými listy a květy. Parametry a vlastnosti. Jan Rajčok na Sbazar. Dosahuje do výšky 5m a šířky 6m.


Je specifická svými světle růžovými květy, které tvoří . Zajímavostí jsou i jeho listy, které se na noc nebo za deště . Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny . Spící strom s hedvábím je nádhernou květináčovou(v naších podmínkách)s péřovými růžovými chloupky a . Albizia julibrissin Durazz. Exoticky vyhlížející strom . Upoutá pozornost, vypadá jako mimóza, která po dotyku svěsí listy, a navíc nádherně růžově kvete a omamně voní. Koruna ve tvaru deštníku je posetá velkým množstvím růžových, . Intenzita rastu, rýchlo rastúca.


Použitie, solitérna dominanta. Mrazuvzdornosť, -°C. Tento pin objevil(a) miruška horynová. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Mapovanie výskytu na Slovensku.


Zdroj pinu bambuscentrum. Mimosaceae – citlivkovité Angl. Na květu jsou nápadné růžové , různě rozložené tyčinky s nitkami.


Popis: Stromová dřevina akáciového vzhledu původem z Malé Asie. Dorůstá v nádobách do výšky 2-3m, volně zasazená až . Fotogalerie, fotografie, fotobanka, příroda, zvířata. Rýchlo rastúca albízia. Je ľahko pestovateľná vo veľkých kvetináčoch alebo vonku vo vašej záhrade. Počet kusů v balení:ks.


Akácii podobný strom se sudozpeřenými listy. Wilson´ - albízie růžová (albjulehw). Botanická zahrada hl. Albízie růžová – Seznam. Prahy (Jana Hagarová).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky