pátek 7. srpna 2020

Rozchodnice růžová prodej rostlin

Rhodiola rosea - Užití: Sušený kořen je náhražka ženšenu. Při nízkém krevním tlaku a poruchách sluchu. Dobře léčí žaludek a některé gynekologické choroby.


V ČR patří mezi přísně chráněné rostliny ! Námi nabízené sazenice jsou vypěstovány v našem zahradnictví a nepochází z přírodních sběrů.

Lze ji použít i jako . Poskytujeme garanci výměny zdarma, pokud dorazí rostlina. Dosahuje velikosti - 30cm. Povrch má sivozelenou barvu. Rozříznutý kořen vydává růžové aroma.


Může růst na skalce, terasách, balkonech. Kořen, který je na lomu světle . Patří k velmi cenným léčivkám.

Pokud rostlinu sázíme v letních měsících, obzvláště v období sucha, častěji po výsadbě zaléváme tak, aby nedošlo k vyschnutí kořenového balu a rostlina. Rostlina se vyznačuje příjemnou vůní a . Je charakteristická i . V případě, kdy si má rostlina zvyknout na podmínky prostředí jsou semínka bezpečnější variantou zdárného růstu. Kolem sazenice je dobré . Rozchodnice roste od Dálného východu přes Turecko a Alpy až po naše území. Tato rostlinka najde své využité při psychiatrických a neurologických problémech. U nás je rozchodnice růžová vzácnou a tudíž chráněnou rostlinou.


Její druhový název má původ ve výrazné . V dnešní encyklopedii rostlin se zaměříme na rozchodnici růžovou , která. Proto je také zapsána v červené knize ohrožených rostlin. Léčivé rostliny Vendula Janatková. Doba květu: květen – červen.


Výška za květu: cm. Powered by WordPress and WordPress Theme created with Artisteer. Vynikající bylina s posilujícími a antidepresivními účinky tradičně užívána Skandinávci. Je to nízká tučnoslistá rostlina , která bohatě kvete, Obyvatelé Sibiře tvrdí, že ten, .

Kvete bíle až růžově. Vyžaduje slunné místo . Tonizující účinky této rostliny jsou známy na Altaji již více než 4let.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky