čtvrtek 22. října 2020

Vše pro jezírka

Naše první partenokarpická okurka s hrubou bradavičnatostí. Velmi výnosná odrůda určená pro intenzivní způsob pěstování. Vhodná pro polní pěstování i do. Perfektní odrůda pro sklizně „baby“ okurek (délka ccacm). V této sekci naleznete okurky nakládačky i okurky salátové.


Okurky jsou teplomilné rostliny, svůj původ mají v Indii.

Jedná se o popínavé rostliny až do metrů. Je třeba použít odrůdy ověřené, s výraznou a rychlou schopností vytváření nových zálistků po odstranění původních. Jak, kdy a kam okurky vysévat či vysazovat? Možností je mnoho, ovšem pouze kombinace vhodné odrůdy a metody pěstování přinese bohatou úrodu.


Použít je můžete na . Přestože se u nás v poslední době stále méně ekonomicky vyplácí pěstování okurek nakladaček, je pro naše pěstitele důležité používat odrůdy. Mnohým pěstitelů se nedaří vypěstovat okurky nakládačky ve skleníku. Doporučené odrůdy na pěstování okurek : Pěstovat okurky zásadně odolnější hybridní odrůdy k plísni.

V pěstitelské poradně se díky paní Ludmile Duškové seznámíme s několika druhy nejznámějších odrůd okurek. Vysoký potenciál sklizně této odrůdy je dán schopností nasazovat za každým listem. Nehybridní odrůdy okurek téměř vymizely z oběhu. Chceme umožnit pěstitelům okurek pěstování vlastních semen a udržování vlastních oblíbených odrůd. Sklízíme pravidelně každý druhý den všechny narostlé okurky , abychom neomezili nasazování nových plodů.


Venkovní výsev okurek se už pomalu blíží, a tak není od věci mít přichystána semínka těch správných odrůd. K dispozici je jich pochopitelně . Odrůdy s hrubou řídkou bradavičnatostí – hruboostné: Lze je doporučit jak do typicky okurkářských oblastí, tak především . U hybridních odrůd je vždy názvem odrůdy označení Fs dovětkem hybridní osivo. Hybridní okurky se pěstují na venkovních záhonech i ve . Z jemnoostných okurek se nejčastěji pěstuje odrůda Fatima F oblíbená je také Bohdana Fa Milena F1. Výnosností i odolností proti plísním vyniká odrůda. Odrůdy partenokarpní, kterých je ale málo, by měly mít jen samičí květy a žádné samčí.


Pokud nemáte takové vybavení, je lepší vysít a vysázet polní hybridní odrůdy než čistě skleníkové typy. Nejnovější odrůdou je salátovka Viktorie F která je . S hořkými plody jsem se u našich odrůd hadovek, které pěstuji, zatím nesetkala. Cizí odrůda , která má hořké plody, není žádným přínosem do mého skleníku.


Mně zase vyhovovaly geneticky nehořké okurky odrůdy Zuzana F1.

Existují odrůdy okurek , které nehořknou a sladkých paprik, které nepálí. Plně vyzralé okurky jsou i zřetelně . Vybrané odrůdy okurek. Královnou nakládaček je Charlotte F velmi raná, hustoostná odrůda s převážně samičím kvetením typu multifruit, což . Zelenina, která poskytuje nektar užitečným živočichůhrášek, keříčkové fazole, fazol šarlatový, starší odrůdy okurek , feferonky, paprika, rajčata. Odrůd okurek nakládaček bylo vyšlechtěno mnoho, ne všechny se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky