pondělí 22. února 2021

Weigela pěstování

Jedná se o opadavé keře dorůstající cca 5-na . Jejich velkou výhodou je, že všechny pěstované druhy i odrůdy patří k. Weigela florida v ČR kvete . Kolkvície krásná zůstává i přes snadné pěstování bílou vránou. Na přelomu jara a léta, kdy .

K potěšení růžových, červených, krémových, žlutých a bílých květů budou weigel. Přestože mají rostliny na první pohled stejnou velikost, je rostlina v kontejneru litrů déle pěstovaná a zastřihovaná. Kvete sytě růžovým květy, zvonkovitého tvaru, a to od května do . Rostlina je dodávána v . Já jsem si je obě vypěstovala z větviček a nebyl s nimi nikdy problém. Botanicky se řadí do čeledi zimolezových.


Pomaleji rostoucí atraktivní kultivar nenáročný na pěstování. Vhodný na větší skalky a do záhonů jako solitéra nebo do skupinových výsadeb.

Sázíme ji do propustné, humózní, neutrální půdy s dostatkem vlhkosti na . Nemá zvláštní nároky na pěstování a je dobře mrazuvzdorná. Dorůstá do výšky a šířky m. Prodáváme rozvětvené a dobře zakořeněné rostliny v kontejneru . Pro pěstování poměrně . WEIGELA (KVĚT): pravdivé srdce. EBŘÍČEK OBECNÝ: čarodějnická bylinka.


Vajgélie květnatá není náročná na pěstování. CÍNIE: vzdálení přátelé. Potkal jsem na louce dívku, kypící krásou, dítě víl. Pěstování vhodné slunné místo, polostín opadavý li.


Plantica – květiny, květiny, květiny,. Vyrobila internetová agentura CREATION. Návody na pěstování květin. Nenáročná na pěstování. Snadno se rozmnožuje řízkováním.

Své místo v zahradě najde ve smíšených křovitých výsadbách, na. Beckou Badgettovou (Spoluautorka růstu NOUZOVÉ zahrady). V Evropských zahradách je teprve nováčkem, začala se zde pěstovat až na počátku 20.


Wilsonem, ale její botanický popis a . Od začátku je hlavním cílem. Při pěstování v mírném pásmu (ČR) weigelie rostou nejlépe na slunci, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky