pondělí 1. února 2021

Zelené hnojení druhy

Určité druhy rostlin mohou půdu vzhledem k látkám v nich obsažených i ozdravovat a působit proti škůdcům či chorobám, všechny podporují . Jako zelené hnojení je výhodnější použít směsi, než jednodruhový výsev. Tam, kde jsme pěstovali výše uvedené rostliny, je dobré oset záhon jinými druhy , například luskoobilní směsí obsahující oves, ječmen, hrách a pelušku. Význam zeleného hnojení.


Nebo je tu druhá možnost, vysít zelené hnojivo na podzim a rostliny pak zapravit do půdy až na jaře. Zelené hnojení půdě jedině prospívá.

Z těchto dvou způsobů volíme vždy podle . Základní poučkou je, aby se na záhonu zeleně hnojilo vždy jiným druhem. Takže na poli, kde byl jetel, byste například neměli . Druh zeleného hnojení. Vlčí bob (hl. plodina). Nemáme-li ani jedno, ani druhé , nabízí se další řešení v podobě zmíněného zeleného hnojení.


Svazenka vratičolistá. Na záhon, který právě .

Svazenka je výborná medonosná plodina, vhodná jako meziplodina na píci nebo na zelené hnojení. Hlouběji kořenící druhy – vlčí bob, jetel – prokypří půdu do větší hloubky, . Pro zelené hnojení můžete zasít buď směsi, nebo jen jeden druh z doporučených rostlin. Během květu tyto rostliny přitahují užitečný hmyz.


A jaké druhy jsou pro toto hnojení nejvhodnější? Zkuste například svazenku vratičolistou. Poradíme vám, jaké rostliny pro zelené hnojení využít.


Při výběru vhodných druhů k zelenému hnojení musíme dbát na to, aby nebyly příbuzné sousedním pěstovaným rostlinám nebo i plodinám, které přijdou na . Výsev se provádí co nejdříve na jaře nebo jako letní výsev na zelené hnojení. Pro všechny druhy typy pů snáší i pozdější výsevy, pro zahrádky s nižším . Bob je rostlina, jejíž hlízkovité bakterie obohacují půdu o dusík. Poraďte prosím, jestli mám druhy zeleného hnojení střídat, nebo jestli můžu použít stále stejný druh , třeba tu lupinu jeden rok a druhý rok zase . Tak může dopomoci k pěstování jiných druhů plodin. Do země lze také zaorávat brukev řepku, vikev chlupatou, ozimou pšenici, proso nebo sóju. Vysetím rostlin pro zelené hnojení chráníme odkrytou půdu před.


Provádíme analýzu hroznů, moštů a vín dle . Jak pěstovat zelené hnojení.

PodziOzimé druhy rostlin .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky