úterý 26. dubna 2016

Ločidlo

Ločidlo (Ferula) je rod čítající asi 1druhů krytosemenných rostlin z čeledi miříkovitých, jejichž domovem je oblast od Středomoří po Střední Asii. Získává se ze zbytků rostliny ločidlo čertovo lejno. Stonky statného, víceletého keře jsou useknuty těsně u kořene a mléčná kapalina, která vytéká na vzduchu . V Indii a na Středním východě používají ločidlo jako koření k . Ferula assa - foetidaPochází z Afghanistánu.

Plodem je červenohnědá dvounažka. Lophosciadium meoides (L.) Calest. Elaeoselinum loscosii Lange, Ferulago . Ločidlo je koření, které pochází z Afghánistánu a Středního východu.


Ločidlo , čertovo lejno nebo asa smrdutá (setkat se u této byliny můžete se všemi uvedenými názvy) pochází z Íránu a Afghánistánu. V Afghánistánu se stonky a listy pojídají syrové. Vyhledat film, seriál, pořad.


Téma: ločidlo čertovo lejno.

Asafoetida nazývaná též ločidlo , čertovo lejno či asant, může nahradit cibuli a česnek. Je velmi aromatická, proto jí dávkujte opatrně. Zpracujte na rozpáleném. Toto koření se používá jako zažívací podpory v potravinách jako koření , a moření.


To hraje klíčovou roli v příchuť indické vegetariánské kuchyně tím, že působí . V kuchyni rozemletá na jemný prášek žluté. Má dužnaté kořeny pokryté drsnými vlákny. Listy jsou velké a zpeřené, květy drobné, zelenožluté. Ločidlo má také vliv při onemocněních dýchacích cest, zejména pak průdušek a hrtanu. Ulevuje při infekčních bronchitidách a odstraňuje dráždivý kašel.


Tento pin objevil(a) Sazenicka. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. V katalogu nemáme podrobnější informace o ločidlo čertovo. Locidlo_certovo_lejno.


Powered by WordPress and WordPress Theme created with Artisteer. Warning: Last items in stock!

Availability date: The minimum purchase order quantity for the product is 1. Mapovanie výskytu na Slovensku. Křížovník - online křížovkářský slovník zcela zdarma nejen pro Váš počítač. Funguje dobře i na tabletu a mobilu.


Pomůže s hledáním výrazu: ločidlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky