pondělí 23. září 2019

Je okrasný česnek jedlý

Okrasné česneky vyzdobí každou zahrádku. Ne, opravdu nejsme v zeleninové zahrádce. Právě naopak – okrasné druhy česneku patří na dobře . Obrovský česnek (Allium giganteum) je největší ze všech. Jeho fialové květiny, shromážděné v kuličce o průměru asi patnáct centimetrů, jsou neseny pevnými .

Jak okrasné česneky pěstovat. Příští rok by mezi nimi rozhodně neměly chybět i okrasné česneky. Květy okrasného česneku přitahují zaslouženou pozornost . Celá rostlina je někdy uváděna jako mírně jedovatá ale jedlá. Amaryllidaceae) Při vysazování cibulovin nezapomeňte na okrasné česneky.


Rod Allium ( česnek ) zahrnuje asi dvě stě druhů, z nichž zhruba dvacítka se pěstuje ryze pro okrasu. Na rozdíl od svých jedlých příbuzných se . Allium – okrasný česnek kvete v různých, zcela odlišných podobách: jednou jako fialová či modrá kompaktní koule, podruhé v prodloužené verzi .

Zuzana: „Dobrý den, o medvědím česneku vím, že ten nejmladší je nejzdravější. Jak je to ale prosím s tím, když už začne kvést? Majestátní květenství tohoto okrasného česneku jistě zaujmou v každé zahradě, atraktivní je jistě také to, že pokud odkvetlá květenství neodřízneme, zdobí dále . Kulovitá květenství trůní na vysokých, štíhlých, . Rostlina je mrazuvzdorná, takže v zemi bez problémů přečká také zimní období. Různé druhy okrasného česneku kvetou od května až do srpna, takže vhodnou . Má velmi charakteristické aroma, které způsobuje silice zvaná aliin.


Vytváří nádhernou kombinaci s bílým česnekem a žlutými květy trvalek. Jsou ideální volbou ve výsadbě moderních zahrad. Zahradu jednoduše doplníme vhodnými jedlými trvalkami. Africký česnek neboli česneková tráva zaujme i jedlými květy. Kvetoucí africký česnek Tulbaghia violacea Silver Lace.


Jeřáb roubovaný jedlý , sladkoplodý. Kromě jiného je také jedlý a dá se používat podobně jako česnek medvědí. Christophův má velká květenství složená z jemných hvězdičkovitých květů.


Tento typ je u nás někdy pěstovaný jako okrasný a nezplaňuje.

V kuchyni se uplatní květy i pacibulky. Od rOzvOdu, tO jedla pořád jen buráky a OVOCe. Toto je jeden z okrasných česneků , česnek medvědí kvete opravdu bíle a. Ale docela by mne zajímalo, jestli je také jedlý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky