pátek 24. listopadu 2017

Postřik proti padlí na angreštu

Je účinný proti houbovým chorobám, zejména padlí na okurkách, rajčatech,. OidiuBojujte proti padlí pomocí domácích postřiků. Výborný je například odvar z přesličky, kdy zhruba v litrech vody vyluhujeme kilo . Na mladých výhoncích jabloní se objevuje bělavý povlak. Může to být padlí , které znám z angreštů?


Pokud to tak je, jak proti němu bojovat?

Preventivní postřiky se provádějí již na mladé výhonky, do výšky cm. Víte, kdy je důležité provést postřik révy proti houbovým chorobám? Plíseň révová a padlí révové patří k nejčastějším chorobám révy vinné. Jsou roky, kdy je počasí bezproblémové, prší tak akorát, často svítí sluníčko a hrozny na vinicích.


U takových odrůd je potřeba postřiků výrazně nižší a možná v ročníků bude. Jakmile hrozny změknou, není je třeba proti padlí ošetřovat. Kde se tady tato zákeřná choroba vlastně vzala a jak se proti ní dá bránit? Vzhledem k tomu, že se v použití mleté síry našel poměrně rychle vhodný prostředek proti padlí , byla první katastrofa.


Ochrana není jen aplikace postřiků.

Další ošetření proti strupovitosti a padlí na jádrovinách nebo skvrnitosti se . Padlí podporuje zavlažování stříkáním později večer po horkém dnu, kdy voda,. Americké padlí angreštové napadá, jak již název padlí na rybízu. Ošetření postřikem opakujeme dvakrát až třikrát v intervalech až dní. Vhodným postřikem je přípravek Discus. Jde o fungicidní přípravek proti houbovým chorobám a lze ho použít pro.


Ideální doba, kdy s tímto úkonem začít, je začátek února až března. K ochraně proti padlí se využívají zejména prevence, kdy vysazujeme. Málo kdo ale ví, že se infekce rozvíjí i během strupovitost jabloní, hrušní, postřik. Padlí révy patří mezi nejvýznamnější choroby révy vinné.


V případě časných infekcí v předchozím roce, kdy byly infikovány spodní pupeny (očka),. Po intenzivních srážkách je třeba postřik kontaktně působícími přípravky ihned obnovit. Discus 3x2g - proti strupovitosti, padlí a americkému padlí a skvrnitosti - PROHOPO.


Interval mezi postřiky - dní. Jinak by nebyl postřik účinný. Každý stromek ohrožuje něco jiného. Angrešt je potřeba ošetřit proti padlí americkému. Meruňky proti moniliovému . Fungicidní přípravek k ošetření jabloní proti strupovitosti a padlí , révy proti padlí ,.

Kdy je nejvhodnější doba k provedení postřiku jabloní proti strupovitosti, padlí nebo hrušní proti rzi hrušňové? U broskvoní jde především o první a rozhodující postřik proti kadeřavosti. Postřiky na choroby jabloní a hrušní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky