středa 1. června 2016

Ppr trubky do země

Javor mléčný kulovitý. Růst: bez řezu uzavřená, hustá kulovitá. Za druhé: javory řez většinou . V současné době se v ulici nachází stromořadí tvořené především kulovitým. Acer platanoides ´Globosum´), trnovník akát kulovitý.


FOTO, ACER palmatum, JAPONSKÝ JAVOR ,dekorativní stromek či keř, exkl. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída . TIP: javory mají krásné podzimní vybarvení, zvláště keře mají raději polostín,. Oblíbený především pro své žluto-zlaté podzimní . Roční přírůstky činí cm.


Listnatý strom s pravidelnou kulovitou korunou, kterou není nutné tvarovat řezem. Středně zelené listy se napodzim vybarvují do žluté. Jeden z nejvíce oblíbených kultivarů javoru do stromořadí s pravidelnou ploše kulovitou.


Králova, Šafaříkova, Tolstého, Svěrákova, Na Příkopě, Palackého, . Jedná se o javor s pravidelně kulovitou korunou velikosti - metru. Korunku není třeba více tvarovat. Strom se hodí do malých zahrad či předzahrádek, . Bývá z javorů nejvyšší. Je to statný, vysoký strom, s kůrou zpočátku hladkou, později popraskanou, tmavě šedohnědou.


Mívá pravidelnou kulovitou korunu. Nádherný solitérní strom s vínově-červenými vybarvenými listy a pravidelnou kulovitou korunou. Je ozdobou každé zahrady. Spiraea vanhouttei - tavolník vanhoutteův. Picea pungens - smrk pichlavý.


Mezi nejčastěji vysazované s kulovitou korunou patří javor mléč. Kulovitý tvar ještě opticky znásobí vysoká podnož. Pro venkovské prostředí volíme například javor babyku či jiné javory , jeřáb, hlohy, kdoule, mišpule či okrasné . Strom 10–m vysoký, s křivým kmenem a kulovitou korunou, někdy jen keř. Kůra hladká, rezavě hnědá, borka šedohnědá, podélně až kostkovitě . Globosum“ – javor s malou kulovitou korunou a „Erectum“ se vzpřímenou štíhlou korunou. Podzimní zahrada s javory vás nabije pozitivní energií.


Také vzhled korun je různý − od kulovitých přes pyramidální, deštníkovité i sloupovité. Zakrslá, kompaktní forma javoru babyky která v kmenném tvaru vytváří pravidelné kulovité koruny. Ideální pro alejovou výsadbu v úzkých ulicích a malých .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky