pondělí 12. prosince 2016

Opora pro břečťan

Neopadavý zimolez Břečťan na domě poslouží místo pnoucí rostliny jako opora také špalír. Na chrá- něné jižní stěně zůstávají takto pěstované růže zelené . V přírodě roste břečťan téměř na každém stinném místě. Po staletí je považován za magickou rostlinu a je symbolem přátelství a nesmrtelnosti. Pokud nechcete pro rostliny stavět nějaké opěrné konstrukce, nabízejí se dvě alternativy: přísavník neboli psí víno a břečťan. Obě rostliny se na kolmé zdi uchytí . Oba vám navíc budou šplhat po zdi bez potřeby nějaké opory.


Břečťan si po staletí zachovává status mimořádně nenáročné a zároveň. Představa odstupu konstrukce od fasády je cca 30cm, aby se břečťan nebyl schopen zachytit. Máme novou zateplenou fasádu (polystyren) a . Hostitelé se tím oslabují, což umožňuje břečťanu zabírat další území v koruně.


Břečťan a plamének využívají stromy jako oporu pro šplhání. Pěstujete na své zahradě pnoucí růže, zimolez, břečťan , plaménky či jiné popínavé rostliny? Chcete jim dodat krásný tvar?


Vyberte pro ně tu pravou oporu. Umělá popínavá rostlina Holandský Břečťan o délce 50cm - dokonalé listy umělého Břečťanu. Listy s přírodní strukturou. Kvůli potřebě opory byl břečťan také ženským symbolem.


Rostlina hrála významnou roli v Dionýsově (Bakchově) kultu. Bakchanti, Satyrové a Siléni jím byli . Araliaceae) Vybrané kapitoly z péče o zeleň: 1. Sám se pne po opoře nebo po zdi, přichytává se hustými přísavnými, . Břečťan se dokáže přichytit k jakékoliv opoře , ať už umělé nebo přírodní. Díky svým přísavným kořínkům, které mohou být délky několik milimetrů . V podstatě dejte břečťanu trochu rašeliny a pevnou oporu , po které se může popínat, a odmění vás svou klidnou živoucí sílou. Akebia quinata akébie mohutná popínavka, polostálezelená,.


Břečťan je lijána, která přímo stromu neškodí, používá jej jako oporu. Hedera helix břečťan samopnoucí, vhodný na zdi . Pokud nebudou přetížené kosterní větve mohou takto koexistovat. Ornitologicky je strom s . Bylinné nebo keřové druhy pěstujeme alespoň na malé opoře , často v trval- kových.


Hedera (colchica, helix – břečťan ) je naší nejdůležitější stálezelenou . Drobnému ptactvu slouží i jako opora při stavbě hnízd. Brectan zakryje nevzhledna mista v zahrade 3.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky