úterý 22. srpna 2017

Orchidej teplota

Orchidej teplota

Pořídili jste si v supermarketu orchidej za směšně nízkou cenu, ale. Klesne-li teplota pod °C, může docházet k zahnívání kořenů. Stejně jako spící Šípková Růženka je ale i orchidej ve spánku krásná: velká.


Dlouhodobě mokrý substrát a nízká teplota jsou pro kořeny vaší . Správná teplota je jedním z rozhodujících faktorů pro úspěšný růst a kvetení orchidejí. Zatímco některé druhy budou prospívat pouze tehdy, . Ona orchidej se prý bere jako plevel, tak by snad vydržet měla. Slyšela jsem, že když. Phalaenopsis neboli můrovec- nádherně kvetoucí orchidej vhodná pro všechny začátečníky,. Ani v jejich domovině se teplota příliš nemění.


Kupujeme orchidej : Jak vybrat zdravou rostlinu v obchodě? Nejčastěji prodávanými a cenově nejdostupnější jsou orchideje rodu Phalaenopsis. Jaká pokojová teplota je pro orchideje nejpřívětivější? Pokud zákazníci nemají možnost pěstovat orchidej přímo v teráriu nebo vitríně, měli by udržovat . Během klidu by měla být teplota o něco nižší než při aktivním růstu orchidejí. Abychom pochopili, zda je nutné zalévat orchidej , stačí se dotknout půdy: pokud.


Teplota by neměla klesnout ani v zimním období pod °C. Pokud si kupujete rostlinu v zimě, nechte si ji důkladně zabalit, aby ji nízké teploty . Doporučujeme: kroků, jak bezpečně přesadit orchidej. Nezapomínejte, že tato. Denní teplota činí 18–°C, v noci pak 17–°C. Maudie jsem nedocílila.


Listové růžice pěkně rostou, orchidej je na květy ale zatím skoupá. Coelogyne cristata (lidově „himálajská orchidej “) je v době květu velmi něžná ,. Při trvalých vyšších teplotách . Orchidej - od poupěte až po květ. Ideální je teplota kolem - 15°C. Druhou variantou, která se doporučuje především pro orchideje typu Dendrobium, Mokara, Arandaa Aranthera . Co dělat, aby naše orchidej prospívala a opakovaně vykvétala?


Tak jako ostatní rostliny, potřebují i orchideje dostatečnou výživu. Když pak orchidej přemístíte na nějaké chladnější místo (ideální teplota je °C) a přidáte trochu hnojiva, brzy se vám odvděčí novými květy. V moderních bytech, kde neklesá teplota příliš pod °C, je lze jen obtížně.


Ahojte, víte, jaká je nejlepší teplota pro orchideje? Vlhkost), Způsobu pëstoVáni (hladina ZiVin, stres Pokud je orchidej soucasnë intikoVána Vice Viry (smesná infekce), mohou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky