středa 11. července 2018

Kolopejka po odkvětu

Kalanchoe ( kolopejka ). Kvetou opravdu neúnavně, ale když . Po vytvoření dvou neděložních lístků je opatrně přesaďte a máte nové kolopejky. Kolopejku mohou napadnout červci a mšice, . Jak kalanchoe ošetřit po odkvětu Chcete-li v pěstování kalanchoe pokračovat,.

Po odkvětu horní část rostliny seřízneme. Rostlina vytvoří nové . V případě, že chceme rostlinu uchovat pro příští rok, přesazujeme ji vždy po odkvětu. Problémy: Přelitím může rostlina . Květenství po odkvětu odstraňte až k listům, rostlina zpravidla vykvete znova.


Pokud je chcete dál pěstovat, můžete je . Možná ani nevíte, že český název kalanchoe je kolopejka.

U nás je nejčastěji vnímána jako rostlina krátkodobá – po odkvětu se vyhodí, . Pro vyvolání dalšího kvetení je třeba rostlinu po odkvětu postavit na . Do rodu kalanchoe se řadí mnoho zajímavých a atraktivních rostlin s dekorativními listy či pěknými květy. Jsou to sukulentní rostliny, což . Abychom vyvolali další kvetení, musíme po odkvětu postavit rostlinu na chladnější místo ( C) . Zemina s dostatkem humusu. The Top Easiest Houseplants to Grow in Your . Mráz nesnesou, letní se od května. Většinou ji po odkvětu vyhazujeme, což je škoda, neboť ji . Právě doba po odkvětu je vhodná také pro přesazení . Jeden měsíc se substrát udržuje skoro suchý a po . Je vhodná pro hydroponické pěstování. Přesazujeme ji každý rok po odkvětu do dobré květinové zeminy s přísadou . Narcisky a tulipány vyndaváme pravidelně po odkvětu , když zaschne nať.


Velice dobře se dá množit listovými řízky, které snadno zakoření.

Zrovna tak, když začnou . Substrát pro kolopejky by totiž měl být hodně lehký a dobře propustný. Aby vám kalanchoe vydržela trvale, je nutné ji po odkvětu vždy . KOLOPEJKA (KALANCHOE). Vždy po odkvětu rostlinku přesadíme do nové běžné zeminy pro pokojové rostliny.


Můžete vyzkoušet i hydroponické pěstování. Zaléváme tak, aby rostlina měla stále mírně vlhký .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky