pondělí 17. června 2019

Perovskie stříhání

Na jaře jim dopřejete hluboký řez a tím vaše péče o ně může skončit. Proto o perovskii hovoříme jako o rostlině vhodné pro nízkoúdržbovou . SUCHOMILNÁ PEROVSKIE. Co se péče týká, vyžadují tyto keřovité rostliny každoroční hluboký řez až do starého dřeva.


Nedávno vysazené mladší exempláře bude stačit . Blue Spire je hybridní kříženec dvou druhů perovskie. DOBA KVETENÍ ‎: ‎červenec - září NÁROKY NA SLUNCE ‎: ‎slunce BĚŽNÁ VÝŠKA ‎: ‎0. Aby perovskie hojně kvetla a tvořila kompaktní polokeř, potřebuje hluboký jarní řez, až do starého dřeva. Větvičky starších rostlin se seřezávají až . Stýská se vám po levanduli?


Pak si zasaďte perovskii. Pochopitelně, vůni a kouzlo levandule vám takhle kráska ze středoasijských stepí zcela . V předjaří ji seřízněte asi na třetinu délky, aby se rozvětvila a bohatěji kvetla. Mladé rostliny nebo slabší výhony můžete zakrátit ještě hlouběji, hlubokým . Trvanlivost: Je to vytrvalá rostlina.


Odolnost: žádá zimní přikrytí. Stříbřité plstnaté listy a stonky perovskie vydávají příjemnou vůni. Jednotlivé kvítky perovskie nejsou nijak zajímavé, ale jako celku si rostliny. Stejně jako perovskie potřebuje ořechokřídlec hluboký řez a neškodí ho na zimu.


K záplavě květů pomůže hluboký řez. Naše středoevropské zimy přečká ruská šalvěj bez potíží. Pokud ji však chcete nastartovat k opravdu . Prospívá na slunečném stanovišti, v sušší, . Detailní článek o množení levandule, stříhání , použití levandule v kuchyni, účinky levandule. Perovskia atriplicifolia little spire. V předjaří také řežeme ( stříháme ) většinu keřů kvetoucích v létě a na podzim.


Každoroční řez rostlinu zmlazuje a vede k delší životnosti rostliny. Vedle toho je ale vhodné ostříhat i jiné okrasné dřeviny, pro které je to nejlepší termín. Rostlinu množíme polovyzrálými řízky. Hlavní důvody pro řez okrasných dřevin. Keře kvetoucí v létě nebo na podzim, jako letní šeřík lze stříhat na jaře až do konce dubna.


V zahradách se perovskie začala pěstovat před více než 1lety a v. Zkuste vysadit mezi ostatní dřeviny právě perovskii a uvidíte ten zázrak . Kerria japonica zákula japonská. Lycium halimifolium kustovnice obecná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky