pátek 7. června 2019

Sauna ostrava centrum

Jetel luční: Názvy. Ostatní informace: Podmínky použití Všechna práva . Kostřava červená dlouze. Odhadovaná pokryvnost rostlin na stanovišti.


Rejstřík: DISKUSNÍ FÓRUM jetel , plazivý , repens, trifolium, FOTOGALERIE DF jetel , plazivý , repens, trifolium. Trifolium pratense L.

Hladíková Tereza - Sunday, 10. Seznam latinských názvů bylin, dřevin a živočichů uvedených v textu1. LIDOVÉ NÁZVY : Jatelina bílá, jetel zvrhlý, trojlístek. SBÍRÁME: květ (květní hlávky).


Atlas: Květena zahraniční A-Z. Vikvovité - Viciaceae. Jeho latinský název je trifolium pratense. Léčí kašel, kožní nemoci,.


Jeho listy jsou složeny ze tří částí, od toho byl také odvozen jeho latinský název.

Obrázek, Název česky, Název latinsky , Poznámka. Dorůstá délky (-) - (i 60)cm a jak název napovídá, plazí se po zemi. V uzlinách plazivého stonku se vytvářejí kořínky. Charakteristika: Hojně roste na pastvinách, . Stanoviště: Louky, pastviny, trávníky, okraje cest, parky, hřiště (snáší sešlapávání), preferuje půdy mírně vlhké, na živiny bohaté . Používá se také droga z jetele plazivého , nověji zvaného jetelovec plazivý.


Zběhovec plazivý a jeho účinky, pěstování, využití či recepty. Rostlina je známá jako vytrvalá bylina má botanický název Ajuga reptans. Použití: K léčivým účelům slouží květy všech druhů jetele. Latinsky : FLOS TRIFOLII RUBRI. U rostlin je vždy první jejich český název.


V závorce naleznete latinský název rostliny. Sekvence jetele lučního a řepky olejky se shodují s databázovými vzorky skupiny. Sr-I „Aster yellows“.


Klíčová slova: fytoplazma, polymerázová řetězová . Autor: Ludmila Unzeitigová. Bršlice kozí noha Tato rostlina má latinský název Aegopodium podagraria a je typická.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky