pátek 16. srpna 2019

Jak se starat o jahody

Pár keříků jahod nepotřebuje velkou plochu, a tak nic nebrání ani majitelům malých zahrádek pustit se do. Máte-li v jahodách nastýlku, začněte tím, že ji vyhrabete a vyvezete z porostu. Jahody po sklizni do týdnů vyplejte.


Koncem července bývá . Nejlepší hnojivo pro jahody je kravský hnůj.

U dětí patří k nejoblíbenějším pochoutkám. A takové domácí jahody naložené v sektu, to je . Jak si předpěstovat jahody? Jaké budete mít příští rok jahody , se rozhodne už nyní. Jahodníky byste měli ostříhat, okopat a připravit na zimu a další sezónu.


V tomto období je možné sazenice jahod i vysazovat do řa vyvýšených záhonů, volně nebo do nádob. Příhodnější dobou je však podzim. Poradíme, jak vypěstovat jahody sladké jako med!

Po zimě odstraňujeme u jahod seschlé listy, protože by mohly být zdrojem houbových infekcí. U všech jahod , které pěstujete pouze na plody a nepočítáte s jejich množením, ihned po sklizni odstraňte odnože. Přitom můžete záhon i zbavit . Tajemství úspěšného pěstování jahod. Unsubscribe from Agro CS? Ani nečekejte na to, až se jahody zase objeví v obchodě.


Pěstování jahod zvládnete jednoduše doma. Pokud zvolíte správnou odrůdu, budou . Jak na jaře pečovat o jahody. Při pěstování jahod nám jde o co nejbohatší úrodu, a o co největší plody. Proto se musíme co nejlépe starat o sazenice. Abyste v červnu sklidili plné hrsti sladkých červených plodů, začněte o jahody pečovat už na začátku dubna.


Ukážeme vám, jak na jahodníku . Pěstujete si vlastní lahodné jahody ? O příští úrodu ale začněte pečovat už teď, na podzim. Duben je správný měsíc pro výsadbu nových jahodníků.

Převislé jahody Na balkon nebo terasu nemusí nutně patřit jen okrasné květiny. Do truhlíků si můžete vysadit nejen balkonovky nebo bylinky, ale také jahody. Stačí zvolit pnoucí stáleplodící odrůdu, například Maranell.


Jak pěstovat jahody v květináči.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky