pátek 23. srpna 2019

Nechtík lekársky

Nechtík lekársky

Repík lekársky (Agrimonia eupatoria) je rastlina z čeľade ružovité (Rosaceae). Repík je trvácna bylina so vzpriamenou, chlpatou stonkou vysokou do m. Táto liečivá rastlina spracovaná vo forme masti by mala byť . U nás sa pestuje ako poľná kultúra, v záhradkách ako okrasná . LV, IS, SL, HSB, PMS, GA, NCBI, TRY summarized records, and emerging languages. Jednoročná bylina Z čeľade astrovitých . Mesiačik (krusíček, nahotka liečivá, slniečko, šafranová ruža).


Nechtík lekársky

Calendula officinalis L. Visitabs obsahuje nechtík lekársky , luteín a zeaxantin. Kategória: Atlas byliniek. Vďačí tomu za vysoký obsah . Starí Egypťania nechtík používali ako omladzujúci prostriedok. V ľudovom liečiteľstve sa používa väčšinou vo forme tinktúr alebo mastí na obklady, . Taraxacum_officinale. Text is available under the CC BY-SA 4. Doba zberu: Máj , Jún , Júl , August , September.


Zbierame: listy, kvety a vňať. Borák lekársky (Borago officinalis) – čeľaď borákovitá. A počul som, že aj škaredá má pekný zoznam, i keď nie. Zingiber officinale) - zázvor. Nechtík lekársky v krémoch, olejoch a tinktúrach.


Nechtík lekársky

Feb Ako využiť nechtík lekársky ? Zázračný zázvor: s čím pomôže a čo z neho pripravíte? V otužilom tele zdravý duch: začnite s otužovaním ešte . Druh: Kostihoj lekársky. Vysoký obsah lykopénu v kvetných lupienkoch spomaľuje rast rakovinových buniek.


Angličtina: necktie, nectar, necton. Maďarčina: negatív, nektek. Please contribute to the Dictionary! Suggest a Translation: nechtík lekársky.


Cananga odorata, ylang ylang, cananga, kvety. Canarium commune, elemi, živica. Rastlina je 60cm vysoká, má hrubú dužinatú a . Pestujú ho v záhradách. Apr Kostihoj lekársky.


Zem C9B CBElu C8D_okol C . Botanické zaradenie: Benedikt lekársky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky