čtvrtek 24. listopadu 2016

Topolovka černá

Topolovka černá - Alcea rosea nigra - semena topolovky - gr. Tato okrasná rostlina, původem z Asie, preferuje. PROSKURNÍK TOPOLOVKA ČERNÁ – SLEZOVÁ RŮŽE. Dvouletá – víceletá léčivka.


Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená.

Pevné stvoly topolovky růžové (Alcea rosea) nesou vysoká, štíhlá květenství s množstvím velikých květů pastelových barev. Sušené květy mají léčivé účinky. Pěstování: Slunečné stanoviště nebo mírný polostín. Při skladování pozor, do sušené topolovky často lezou moli a jiný hmyz. Možnost záměny: Topolovku si lze splést s proskurníkem lékařským, což . Proskurník topolovka nebo topolovka růžová (Alcea rosea), jak se slézová.


Přezimované, již letos kvetoucí rostliny!

Většinou se používá květ topolovky do čajových směsí proti dráždivému kašli – společně květem s divizny velkokvěté a květem černého bezu. Srovnejte ceny produktů. Barva květu, vínovočervená až černá.


Hledáte topolovka sazenice? Pro léčivé účely se pěstuje jen varieta s černými, většinou plnými květy. Užití: všude tam, kde je zapotřebí chránit sliznici – ústa, žaludek, střeva, dýchací systém. Výhodný prostředek v geriatrii a pediatrii. Má estrogenní aktivitu . Zdroj pinu zahradnictvi- spomysl.


Slézová růže neboli topolovka si získala pověst velmi atraktivní dvouletky. Krásná léčivka se v Orientu dorůstá dvou až tří metrů. Její květy pastelových . Je oblíbená pro svůj robustní stonek, obsypaný černými květy.


Balení o hmotnosti g . Vytvořte z tohoto alba.

U topolovky je léčivý jednak kořen, který vykopáváme na podzim, po skončení vegetačního období. Vyžaduje běžnou, sušší půdu, ve vlhké půdě vymrzá a slunné stanoviště. Přírodní bylinný extrakt z květů léčivé rostliny topolovky černé pro normální trávení a činnost střev. Althea nigra, čeleď slézovité - Malvaceae, SK: .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky