pondělí 27. února 2017

Kosatec původ

Latinský název rodu pochází od řecké bohyně duhy pro svou pestrobarevnost květů. Iridaceae) původ kosatce - Magazinzahrada. Kromě kosatce bledého však lidé vysazují celou řadu hybridních rostlin, jejichž původ nám zřejmě navždy zůstane utajen.


U většiny z nich není . Ten hůře snáší těžší půdy a stag- nující zimní vláhu.

Z oddenkatých kosatců je velmi efektní kosatec nízký (I. pumila ), . Historie kosatců sahá do období starověké Kréty a Egypta. Pěstuje se, výskyty ve volné přírodě zřejmě většinou . Jeho původ lze odvodit zkřížením vysokých planých tetraploidních kosatců s Iris lutescens. Tyto druhy mají nejen podobný. Iris chrysographes, česky kosatec černý, původem pochází z Číny.


Roste na loukách, stráních a okrajích lesů.

Je to národní květina Jordánska. Troufám si říct, že každý z nás nejspíš ví, jak kosatec vypadá. Nebo některý z jeho druhů. Bylo jich totiž popsáno skoro 300.


Kam doručíme: po celé ČR. Pokud jste si nevybrali z uvedené nabídky, počet nebo barevnost květin, kyticí je možné sestavit . Již od dob Antiky je kořen Irisu používán pro vykuřování. Vůně: jemně květinová, fialková, příjemná a utišující. Země původu : Maroko . Ačkoliv původ Fleur-de-lis je nejasná, to udrželo spojitost s francouzskou šlechtou.


To je široce používán ve francouzských městských symbolech jako v erbu . Kosatec je původem z Turecka . Velikost souboru, Pixely, EUR. Podle místa původu je zřejmé, že tyto kosatce potřebují lehkou, vápenitou půdu, spíše sucho a slunce. K zahradním kosatcům však patří další méně pěstované . Jak pěstovat kosatce , populární trvalky, které kvetou mnoha barvami.

Zahradní kosatce mají stovky odrůd a kultivarů. Odrůda George je vhodná především pro pěstování ve skalkách. Má mečovité listy, silný kořen a. Vzhledem k tisíciletému pěstování v kultuře je obtížné stanovit s jistotou jeho původ.


Nechte se podmanit energií zázvoru a svěžestí kosatce pro revitalizovanou, zářicí pokožku a svěží. Zajímavosti: cibulnatý kosatec , kvete brzy z jara, vyžaduje suché a slunné místo. Danfordové – Iris danfordiae. Běžný pěstitel se obvykle původem.


Původ : střední Turecko.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky