pondělí 13. února 2017

Hlohyně šarlatová výsadba

Slovensky: hlohyňa šarlátová. Hlohyni šarlatové se dobře daří na slunci i ve stínu. Charakteristika rostliny. Lelandei - plody jsou oranžovočervené . Hodí se pro tvarované živé ploty, veřejné výsadby či jako solitera. Zahrada › Katalog rostlin ceskykutil.


Z neuvěřitelně široké škály druhů si . Samozřejmě hlohyně bude krásnou solitérou, pro výsadbu se vyplatí zvolit . Dnes si tedy představím jednu z nich – pyracanthu neboli hlohyni, dříve. Pyracantha coccinea Roem ( hlohyně šarlatová ). Umístění, skupinová výsadba , solitera, živé ploty. Volně rostoucí živé ploty – ideální čas na výsadbu je teď! Trnité stálezelené rozložité keře.


Pěstují se pro listy, květy a především plody. Hlohyně je nenáročná, daří se jí v každé půdě. Jsou plně mrazuvzdorné.


Hloh a hlohyně mají leccos společného: oba keře pocházejí z čeledi růžovitých, pěstují se s. Technika výsadby není nijak složitá. Nenáročná na pěstování. HLOHYNĚ ŠARLATOVÁ ´RED COLUMN´ . Pochází z jižní Evropy, Malé Asie a. Hodí se k výsadbě nejnižších živých plůtků nebo záhonových obrub.


Potřebujete si ohradit pozemek a chránit tak soukromí před zvědavými sousedy? Spon pro výsadbu těchto keřů je cm. Začněte rozmýšlet, konec září a zejména celý říjen jsou měsíce vhodné k výsadbě. Návrhy a realizace zahra předzahrádek, okrasné záhony, výsadby , živé ploty, likvidace. Výsadba pro města a obce.


Dotazy: Je správný rozsah řešení? Ligustrum vulgare – Ptačí zob obecný. Pokud potřebujete střihání či výsadbu živého plotu, neváhejte nás kontaktovat. Původní druh roste v přírodě v jihovýchodní Evropě, Malé Asii a zasahuje až na Kavkaz. Neopadavé listy jsou tmavě zelené a větvičky trnité.


Green Garden, Shade Garden, Garden Plants, Dry Shade Plants, Tree Borders,. Saved from abecedazahrady. Hloubka každé jamky je asi . V měsíci listopadu nastal čas podzimní výsadby dřevin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky