čtvrtek 11. ledna 2018

Pěstování pažitky v zimě

Než začne mrznout, vyryjeme část sestřiženého trsu pažitky – mělo by v něm být alespoň dvacet cibulek. V době, kdy nemrzne, vyryjeme část sestřiženého trsu pažitky – mělo by v něm být alespoň dvacet cibulek. Na dno květníku dáme drenáž . Nechte pažitku přemrznout.


Pěstování bylinek v zimě : Koho by netěšila čerstvá pažitka nebo libeček do polévky? Bylinky se dají pěstovat i doma v květináči .

Nať pažitky zatahuje v zimě. Rostliny můžete proto přikrýt suchým listím, aby brzy na jaře vyrostla čerstvá nať. Na podzim můžete zasadit pažitku do různých . Běžné byliny, které u nás pěstujeme na záhonech, jako jsou máta, meduňka, levandule, pažitka , libeček, zimu bez větších obtíží přežívají.


Ano, pažitka roste pořálepší je však cibule. Pažitka patří mezi bylinky, někdo ji řadí . Stačí ji hodit do sklenice s vodou. Lidově se jí říká různě, třeba šnytlík, .

Pěstování pažitky čínské (Allium tuberosum) je poměrně nenáročné, . Také si pěstujete bylinky doma na okně a nejste spokojeni s výsledky ? Paní Veronika Muellerová doporučuje. Roste celý rok, až do pozdního podzimu, když zavadne a zazimuje. Po vyklíčení nádobu přesuňte tak, aby nebyla na přímém slunci, vhodné místo pro pěstování pažitky je v polostínu.


Jak pěstovat pažitku. Aby pažitka v bytě rostla celou zimu , . I v zimě můžeme doma pěstovat bylinky, obohatit jimi své pokrmy a. Snadno si vypěstujete čerstvou bazalku, mátu, pažitku , šalvěj, petržel, . Když záhon k podzimu ochráníme fólií, . Patří totiž k bylinkám s . Máta – nemá ráda sucho, na zimu ji však přemístíme do chladnější místnosti a zálivku . Podrobný postup jak pěstovat bylinky ze semen v bytě, na balkoně i na zahradě. Tymián zůstává zelený celý rok – v zimě venku jeho lístky trošku zešednou. Do částečného stínu dáme kořenové bylinky jako bazalku, libeček, petržel, mátu, pažitku , celer, kerblík. Půda by měla být humózní a vápenatá.


Jsme zvyklí pěstovat je na záhonu, kde však zimu většinou nepřežijí. Je to jedna z nejoblíbenějších českých bylinek.

Nejlepší je proto pěstovat všechny venku na zahradě, mrazuvzdorné nechat přes zimu na místě (libeček, pažitka , tymián, saturejka, yzop, oregáno atd.) . Od listopadu přirychlujeme naťový celer, kadeřavé petržele a pažitky Vyséváme také bazalku pro pěstování v květináčích. Bazalku pro postupnou sklizeň .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky