neděle 21. ledna 2018

Plechový kalfas

Astra alpínská neboli také hvězdnice alpská je trvalka , pocházející ze Severní Ameriky. Hledáte Astra ( hvězdnice )? Nenáročná rostlina Vám bude dělat radost, pokud jí splníte základní požadavky na pěstování - slunečné místo, suchá, chudá půda. Například hvězdnice alpská začíná kvést už od května.


Vzhledem k tomu, že je na jednom místě budeme pěstovat řadu let, pečlivě vybírejme . Pěstování drobného ovoce je trendem dnešní doby. Některé hvězdnice (také se jim říká astry)začínají nakvétat už v srpnu, jiné později, aby vydržely až do mrazíků. Na pěstování jsou hvězdnice. Slovensky: Astra alpínska. PĚSTOVÁNÍ : Pěstuje se ve více odrůdách lišících se barvou květů . Charakteristika a pěstování.


Na krátkých stoncích vyrůstají tmavě fialové květy se . U nás se vyskytuje převážně v Severních Čechách a dnes je řazena ke. Hvězdnice alpská pěstování. Podle některých zdrojů je vhodná alkalická půda, podle jiných vyžaduje kyselé podloží. Rod aster, botanicky správně hvězdnic , je hodně bohatý a najdete v něm nejen oblíbené.


Odstřihávání odkvetlých květů, jinak nám rostlina může zahnívat, protože roste trsovitě. Druhy a jejich kultivary. Více informací a rad k pěstování naleznete také zde: PORADNA: Návody, choroby, škůdci, receptáře. Květy jsou vhodné k řezu.


Hodí se pro pěstování na záhonech i do skalek. Její kultivary se často pěstují jako skalničky v zahradách. Mírně suchá, Mírně vlhká.


Byť se jmenuje alpská , pochází z velehor vnitřní Asie, kde je široce rozšířená. Jedná se o rychle rostoucí . Snáší i vyšší polohy. Jsou nenáročné na pěstování ,snáší velmi dobře suché i vlhké období,nádherně.


Ve velké oblibě byly nejrůznější druhy hvězdnic pro svou nenáročnost a barevnost. Plně mrazuvzdorná trsnatá trvalka. Svým nízkým vzrůstem se uplatní do skalek a smíšených . Tyto květiny můžeme pěstovat jak venku na zahrádce, tak vevnitř v květináčích. Její pěstování je velmi rozšířené. B čtenářů, Mochyně peruánská - pěstování.


Aster lanceolatus WILLD. Krásky podzimu – hvězdnice a chryzantémy, Články, PANEL PLUS.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky