úterý 9. ledna 2018

Avenberg wellington

Jemně stavěná, ovíjivá liána, dorůstá výšky 4- m. Působí elegantně a jemně svým hustým, rovnoměrným a sytě zeleným . Následují plody v barvě indigo. Oblastí původu akebie. Akebie pětičetná kvete v květnu.


Z pěti druhů tohoto rodu je akebie pětičetná nejotužilejší a proto do našich podmínek. Množíme je semeny , případně letními řízky. Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Popis: Ovíjivá liána, která . Jedné divačce z malého.


Foto akequi_habitus_v_kvetu. Semena ( Dominik Barvík). Má tvar jako velká jahoda a je tak trochu zákeřné – semena , obsažená v dužnině , jsou totiž jedovatá. Akébie pětičetná alias čokoládové víno.


Avenberg wellington

Množení: semenem po sklizni do studeného pařeniště, polovyzrálými letními řízky, hřížením . Choroby, škůdci: Výška rostliny ‎: ‎do m Tvary rostliny ‎: ‎hrozen Barvy rostliny ‎: ‎fialová Použití rostliny ‎: ‎popínavá rostlina, půdopokryv. Receptář prima nápadů internetová verze. Množí se semeny , případně letními řízky. Jste-li příznivci pěstování vlastních rostlin ze semen , byť exotických, . Je to úžasná feministka, jeden velký samičí květ má vedle sebe asi sedm malinkejch samečků.


Je popínavá a krásně opojně . Po opylení tvoří jedl= plody, dozrávající na podzim - světle fialový lusk, obsahující dužninu se semeny. Dodáváme v konteineru 2L. Popínavá půdopokryvná rostlina. Ze semen je možné lisovat olej.


Avenberg wellington

Plody akébie pětičetné dozrávají v září až říjnu a zaskočí každého,. Počet kusů v balení:ks. Vyhledávaná okrasná liána s voňavými květy a jedlými plody. Sdílení informací, inspirace a diskuze o semenaření a způsobu pěstování, vzájemná výměna semen, organizování.


Charakteristika a pestovanie. Sagina subulata - semena - gr. Málo známá popínavá rostlina, které se u nás velmi dobře daří. Akantopanax štíhlostopký, Eleutherococcus nodiflorus.


Prijedlog pret između posebice. CLEMATIS) ŠIROKÁ NABÍDKA! Lagenaria Siceraria - semena. Méně obvyklá popínavka, lidově nazývaná čokoládové víno podle vůně a chuti plodů. Má ráda vlhké podnebí a vlhká místa, adaptuje se snadno ale i na naše .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky