pondělí 15. října 2018

Buxus housenky

Buxus housenky

Jak housenky buxus likvidují? Okousané listy postupně chřadnou a odumírají. Podle čeho se pozná napadený buxus ? Rozpoznání napadené dřeviny je poměrně náročné. Jak poznat napadený buxus ? Zpočátku velmi obtížně. Tyto housenky napadají většinu brukvovité zeleniny (např. zelí, kapusta, brokolice, ředkev).


Buxus housenky

Asi nejznámější motýl ( housenka ) za poslední roky . A když si jich všimnete, už může být pozdě, vnitřek porostu může být mrtvý. V současné době je možná jarní vlna . Tato housenka je schopna zničit váš vzrostlý buxus. V České republice zničily housenky motýla první buxusy v Národním parku Podyjí. Pokud tam ta housenka pořád je – a vidíme, že je, tak stejně i to mladé.


Jsou to zelené housenky s černými pruhy, tak jako bělásek zelný. Keře buxusů po celé republice požírají zelenočerné housenky zavíječe . Zdravím všechny, zavíječ se mi vloni objevil na keřích poprvé, nejdřív na skalníku, a to . Housenka zavíječe - buxus. Nastane-li u nich větší populační hustota, způsobují až holožír a napadené . The London Gardener Ltd. Jak ochránit buxusy před škůdci?


Buxus housenky

Poradí vám odbornice na. Nyní se musí dívat na to, jak rostliny hynou. Za vše může tato housenka motýla zavíječe zimostrázového.


Poprvé se na keřích objevila v minulém . Pro zimostráz vždyzelený ( buxus sempervirens) neboli krušpánek je zavíječ. A v době, kdy se housenky objeví na okraji keře, je už vnitřek krušpánku totálně . Na ty ošklivé asijské housenky , které napadají buxus je velmi účinný Lepinox Plus. Je biologický, ekologicky nezávadný, ten se používat může. Ostatní agromanualshop.


Buxus housenky

Každý rok váš buxus vypadal krásně, pěkně rostl a najednou se to změnilo? Všežravé housenky zavíječe zimostrázového, které dokáží během pár dnů zlikvidovat prakticky celý keř. Máte na zahradě buxus čili zimostráz?


A neokusují ho nějaké housenky ? Pokud ano, zabydluje se u vás nový druh naší hmyzí fauny. Buxus patří k velmi .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky