pátek 26. října 2018

Květilka cibulová postřik

Latinský název: Delia antiqua (Meigen) syn. Slovenský název: Kvetárka cibuľová. Chemický postřik na květilku cibulovou Sumithion Super byl vyřazen a není . Dospělci se líhnou začátkem května a zpočátku se na květech živí nektarem.


Kroutí se mi a polehává cibulová nať.

Aplikovala jsem postřik Kuprikolem a bez výsledku. K přímé ochraně menších ploch je možno použít netkané textilie. Z chemických insekticidů jsou registrovány přípravky na bázi diazinonu a fenitrothionu, keré by. Je možné, že se jedná o květilku cibulovou ? Jaký postřik byste prosím doporučil?


Dle tvrzení odborníků není v ČR žádný přípravek na květilku. Anglicky: Onion Maggot.

Larva květilky cibulové. Basudinu G (diazinon) speciálními aplikátory nebo postřik po vzejití rostlin v . Je to druh mouchy, jejíž bílé, beznohé a bezhlavé larvy okusují kořínky. Rostliny po napadení květilkou špatně rostou a listy žloutnou a uvadají. Ochrana rostlin před květilkou cibulovou. Postřik (Kuprikol) se aplikuje nejlépe od června minimálně 3x za použití.


Napadené rostliny květilkou. E-shop - přírodní prostředky na ochranu rostlin, postřiky proti škůdcům, plísním,. Na cibuli škodí nejvíce moucha květilka cibulová , která klade vajíčka došpiček. Na zahradě, kde se používaly v minulosti chemické postřiky je . Chemické postřiky jsou nákaldnější a rizikovější.


V současnosti je doporučováno použít postřik , pokud larvy působí požerky v horní vrstvě listů. Nejlépe působí směsný postřik nebo zálivka, opakovaně aspoň třikrát v . Aplikujte od měsíce dubna opakované postřiky Kuprikolem podle návodu. Květilka cibulová napadá nejen cibuli, ale také česnek a pórek.

Rostliny se ošetřují postřikem koncem února nebo začátkem března po. Rostliny napadené květilkou cibulovou lze snadno vytáhnout z půdy, . Neplechu může napáchat škůdce květilka cibulová – nať se kroutí, napadená cibule uhnívá. Víckrát opakujte postřik , resp.


Pěstování odolných nebo. Selát - mšice listová postřik. Proti nim se dá použít postřik přípravky BASUDIN 6EW nebo SUMITHION SUPER, oboje v koncentraci. Problém je doba postřiku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky