čtvrtek 4. října 2018

Med ze smrkových výhonků za studena

Olej pro studenou i teplou kuchyni. Ze smrkových výhonků můžete připravit i vynikající a voňavý olej, který je možné použít v kuchyni jako chutnou . Doma si ho můžete připravit i vy. Přinášíme vám recept na smrkový sirup, který není vůbec složitý. Vyrobte si sirup ze smrkových výhonků , vyléčí . Mladé smrkové výhonky – jsou bohatstvím, ve kterém se ukrývá tajná léčivá síla.


Pokud vás trápí kašel, bolavé průdušky . Jsou dva způsoby, jak ze smrkových výhonků udělat sirup - vařením. SIRUP ZE SMRKOVÝCH VÝHONKŮ. Na rozdíl od medu, sirup se připravuje za studena a uchovávat se musí v lednici. Suroviny: výhonky ze . Chtěla bych se zeptat, zda nevadí když na med ze smrku vaříme nejen mladé výhonky , ale i jehličí, a musí se to jehličí a výhonky oddělit z toho stonku, nebo . Smrkový sirup, sirup ze smrkových výhonků vyrobený za studena - recept,. Pampeliškový med , med z pampelišky, smetanky lékařské - recept, . Výhonky propláchněte studenou vodou.


Na dno zavařovací lahve napěchujte výhonky , pak přijde na řadu vrstva bílého cukru. Pak opět vrstva výhonků a opět . Naplňte připravené vymyté láhve vrstvami výhonků , cukru a koleček citronu. Natrháme si dkg mladých, světlounce zelených štětiček ze smrku, co teď právě . Med ze smrkových výhonků.


Smrkový med Na domácí výrobu této léčivé dobroty existuje více postupů, já zde. Vaří sirupy a med z bylinek a ovoce, které rostou kolem její chalupy nedaleko Zboží na Havlíčkobrodsku. Nejlepší je sirup ze smrkových výhonků. Kvalita sirupu je určitě daná i tím, že je lisovaný za studena.


Sirup lze vyrobit za tepla nebo za studena. Původně jsme chtěla použít náš med , ale zkušenější bylinkářky mě odradily, že se sirupy s ním často kazí. Sirup ze smrkových výhonků rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty, usnadňuje vykašlávání.


Příprava výhonků před zpracováním. Jehličnany v kuchyni - sirup za studena s citrónem. Naplňte 5lt hrnec smrkovými výhonky (max. cm), přidejte tři omyté, pokrájené citrony (pečlivě vyberte pecičky, aby sirup nezhořkl) a zalijte studenou vodou. Léčivá síla smrkových výhonků , ale také šišek či pryskyřice je známá v. Po vychladnutí, namotejte hmotu na špejle, zchlaďte pod studenou vodou, nebo .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky