pátek 19. října 2018

Dracena seříznutí

Nevím, co chcete poslat meilem. Ale když jinak nedáte. Potřebovala bych poradit jak správně zkrátit dracenu. Ahoj jak bych mohla seříznout dracénu která je celá obrostlá listama? Pro štíhlé i zakrslé dracény se najde místo v každém bytě.


Dobrý den, chtela jsem se zeptat, jak množit dracenu , resp. Slyšela jsem, že bych ji . Jak seříznout dracenu - Zpracovaná témata - ČeskéNápady tema. Daří se jim dobře jak samotným na podlaze, tak i ve skupině . Má hrozně vysoký kmínek bez listů,které jsou jenom na vršku. Dracéna - co má za nemoc?


Když ten kmen zkrátím asi o polovinu,začnou z kmenu znovu růst listy ? Myslíte , že by bylo možno je seříznout a tyto vršky znova vsadit a . Přes léto dracény zalévejte dle potřeby, ale na zimu zálivku uberte. Nenechávejte však rostliny vyschnout. Ve vegetačním období je dobré . Do dvou měsíců od seříznutí vyraší nové výhonky. CYRTOMIUM SRPOVITÉ, DIFENBACHIA, DRACENA DEREMSKÁ.


Věděli jste, že dracena není vůbec palma? Tato rostlina totiž ve skutečnosti pochází z čeledi agáve. Při seříznutí se celkem se 1 jistotou kmínek rozdělí na více částí. Po seříznutí , když nebude mít rostliny žádné listy, málo zalévat. Nolina se dá seříznout , bohužel trvá velmi dlouho,než obroste-takže Váš problém by se tím asi nevyřešil.


Substrát – dracénu raději pěstujeme v nádobě se zeminou, použijeme. Vlhkost vzduchu – dracéna bude vděčná za pravidelné rosení listů. Listy jsou úzké s červenými okraji. Tendenci vytahovat se nepěkně do výšky mají například fíkusy, difenbachie nebo dracény. Správným řezem ale vrátíte krásu i popínavkám, . A dále mužu ji seříznout hne nebo to mám nechat na nějaké konkrétní . Množit rostlinu můžeme buď tímto způsobem nebo seříznutím stonku a zakořeněním ve.


Babské rady Některé babské rady doporučují na rýmu i křen. Babske rady Nektere babske rady doporucuji na rymu i kren. Množení semenem, tedy takzvané . Juka a dracéna - seříznutí.


Následně se vpíchne do květináče k seříznuté rostlině. Je nejhezčí bez prořezávání, pokud je však příliš velká, je možné ji na jaře seříznout. Prý stávala vedle kazatelny ve staré modlitebně a pamatovala.


Je-li vysoká, můžete ji v období březen-duben seříznout.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky