pondělí 21. ledna 2019

Jak jíst klíčky

Vsadím se ale, že většina . Možností, jak využít v kuchyni klíčky a výhonky, je nepřeberně. Kutilové určitě přijdou i na způsob, jak si podobný systém vytvořit doma po svém. Sklenice se skvěle hodí na pěstování klíčků munga, cizrny, . Zbývající klíčky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici 2-dny.


Jak dlouho semínka klíčí?

Na klíčení lze použít různé semena. Proč je dobré jíst klíčky? Pamatujte však, že čerstvé klíčky si zachovají nejvíce . Fazole mungo jsou semena jednoleté rostlinky vigny zlaté, která pochází z Indie a pěstuje se především v Asii. Mají tmavě zelenou barvu a . Na jaře si dopřejte klíčky.


Nadopují vás vitaminy a vypěstovat si je můžete doma za oknem! Obzvláště v prvních jarních měsících odborníci doporučují do .

Naklíčená semena – ohromující síla klíčků. S takovým množstvím vitamínů mají klíčky léčivé a regenerační účinky. Každé klíčící semeno má v sobě výživnou . Klíčky můžete jíst syrové nebo je v chladných měsících přidávat do.


Používat pak můžeme jak klíčky , tak zelené lístečky, které nám vyraší, když ji nebudeme stíhat jíst. Jako všechny čerstvé klíčky , i čočkové posilují imunitu, detoxikují . Naklicene mungo mam moc rada :-) Obcas se mi stalo, ze mi klicky na talirku uschly, nebo se topily (ne vzdycky je stihnu namacet dvakrat denne) a nakonec se mi . V žádném případě obohacením zdravého jídelníčku nebudou klíčky z brambor. Zelené a naklíčené brambory obsahují solanin. Pěstování klíčků je velmi jednoduché.


Luštěninové klíčky plné vitaminů máte za tři dny. Nebo – jestliže dospěly do stadia mladých rostlinek – z nich také můžete vylisovat šťávu. Stačí PET lahev a voda. Hodí se také do salátů nebo jako jedna z příloh.


Dochutit s nimi můžete např. Některé klíčky , například ředkvičkové, klíčí lépe ve tmě. Světlu je budete muset vystavit tehdy, když budete chtít aby zezelenaly a zvětšily svůj objem.


Pravidelná konzumace čerstvých klíčků posiluje imunitu.

Klíčky a výhonky jsou skutečným výživovým pokladem. I přes to, jak jsou klíčky skvělé, spousta z nás je ještě nezařadila do svých jídelníčků. Dnes už je přitom seženete zcela běžně. Otázkou zůstává, jak moc můžou být klíčky a výhonky nositeli plísní a bakterií a jestli jsou vhodné ke konzumaci pro každého. Varovně vztyčený prst u syrových klíčků bych směřovala především na.


Nejednou stačí, jak to dělali i naši prapředkové, přiložit na ránu rozdrcené zelené listy. Velmi výživné jsou například brokolicové klíčky. Není nutné žádné speciální zařízení k transformaci obilí a semínek na klíčky - pouze sklenice na zavařování s širokým hrdlem s kruhem ze sítě proti . Klíčky určitě přidejte do své životosprávy, protože jsou bohatým zdrojem vitaminu A, skupiny B, C i E. Při klíčení se navíc .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky