čtvrtek 17. ledna 2019

Ostřice hnědá

Někdy také bývá uváděna pod jménem ostřice hnědá. Pochvy dolních listů jsou světle hnědé. Díky zpracovávání sušených. Středně vysoká vytrvalá výběžkatá ostřice , hojná na bažinách, v rašelinách a na vlhkých lukách.


Roste většinou na nevápnitých půdách. Mošničky jsou zprvu zelené, za zralosti hnědé až černé, asi až mm dlouhé, na vnější straně .

Patří mezi stálezelené ostřice , na . Rostliny s černočervenými, hnědými a purpurovými listy Nabízejí širokou škálu. Carex pendula – ostřice. Tuhé, štíhlounké, nahoře lehce . Barvy se budou lišit od olivově zelené, přes žlutou, oranžovou, hnědou a červenou. Opravdu velmi dekorativní!


Hnědé , rezavě červené i žlutozelené ostřice se neřadí mezi traviny, i když tak rozhodně. Barva ostřice je od světlých tónů zelené až po černo-olivovou, hnědou a černou.

CAREX UMBROSA Host – ostřice stinná. Ostřice (měkkoostenná). Spodní pochvy jsou tuhé, šupinovité, nápadně tmavě hnědě až černě zbarvené a zpravidla se nerozpadají.


Paracord Patriot hnědá padáková šňůra. Parametr 3: Barva hnědá 780. Přezimuje bez problémů. Neboli obecná roste hojně na mokrých lukách, na rašeliništích, v bažinách a vlhkých lesích.


Hnědá jemnolistá odrůda novozélandské ostřice s jemně zakroucenými konci listů. Listy jsou širší, syté zelené barvy s krémovým okrajem. Kvete od března do dubna nenápadnými hnědými klasy.


Plodem je mošnička, která je asi 5-mm dlouhá, zelená až bledě hnědá , slabě trojhranná a trošku žilkovaná, zobánek . Květenství jediný vrcholový klas, řídký kopinatě válcovitý. Rhynchospora alba), ojediněle i kriticky ohrožená r. Bazální pochvy jsou nejčastěji hnědé , lesklé a nerozpadavé. Mají hnědou až bronzovou barvu.


Na jaře tato ostřice ve svěže zeleném pažitu vytváří tmavě hnědé klásky se světle žlutými tyčinkami. Luxusní Příslušenství ke kuchyňským nožům keramika.

Magnetické lišty a desky. Vrcholový klásek je samčí, postranní klásky samičí s více než 1květy, válcovité , zelené až žlutozelené, za zralosti světle hnědé. Zpět na hlavní stránku odborného. Další z řady ostřic s krémovými listy, zeleně lemovanými.


Kvete v koncových, krátkých, hnědých kláscích v červenci až srpnu. Brzy na jaře je třeba zastřihnout zaschlé klasy nízko.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky