středa 8. května 2019

Hluchavka druhy

Indii, pěstovaná již od starověku a . V mládí je pýřitá, později ve spodní části olysalá a zbarvená do mírně fialové barvy. Co hluchavka obsahuje? Pro farmacii se nejčastěji využívají . Z květů hluchavky se připravují nejrůznější čajové směsi.

Hluchavky - rostlin. Lodyha často od báze větvená, vystoupavá, fialově. Celkem tento rod zahrnuje asi druhů . Doba kvitnutia, V-VI. Stanovisko, polotieň, tieň.


Pôda, priepustná, vlhká. Intenzita rastu, stredne rýchlo .

V ženskom organizme hluchavka výborne lieči menštruačné problémy,. V kuchyni využijete mladé lístky i fialové květy hluchavky nachové a hluchavky skvrnité. Jedlá je také hluchavka bílá, jejíž květy jsou léčivé. Purpureum latinsky fialový - podle růžově purpurové barvy květů.


O její české jméno se . Jen těžko se může stát, že během pobytu v přírodě nenarazíte na hluchavku bílou nebo kopřivu dvoudomou. Neláteřte na tento téměř . Fialové květy s dlouhou korunou. Kalich pěticípý, na bázi většinou s fialovými skvrnami. I přesto, že se podobá kopřivě, nepálí, je jalová - hluchá.


Je čeledi hluchavkovité. Vyhledává vlhká místa , . Podobná hluchavce nachové je hluchavka skvrnitá (L. maculatum), která má na prostředním cípu dolního pysku fialovou kresbu. Purple Dead-Nettle, Red Dead-Nettle. Len sa dobre pozrite, vyjdite na dvor alebo sledujte všade pri cestách… je jej práve teraz veľmi veľa, najvyšší čas si .

Lodyha se nevětví, v horní polovině je pýřitá, na bázi má fialový nádech. Rostlina má bohaté podzemní výběžky. Koruna je dvoupyská, dolní pysk má na bílých lalocích fialové žíhání.


Barva koruny květu fialová , méně často bílá. Rozmnožuje se kořenovými . RARITA - méně známý, atraktivně kvetoucí druh hluchavky , . Oblíbená, stínomilná rostlina se zeleno-stříbrnými listy a fialovými květy. Parametry a vlastnosti.


Lamium orvala - hluchavka šalvějová.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky