neděle 24. prosince 2017

Senecio pěstování

Při tomto způsobu pěstování může starček vydržet tři i více let. Je vcelku nenáročný na pěstování , vyžaduje jen dostatek světla a občasnou vydatnou zálivku. Zálivku provádím pouze do misky, nikdy vrchem!


Senecio pěstování

U senecií je problematika pěstování o to složitější, že množství druhů má obrácený růstový rytmus než většina sukulentů a jiných rostlin. Výborně se hodí k vytvoření lemu kolem kvetoucích rostlin nebo kolem obrubníků. Velice hojně se využívá v ornamentálních či pietních výsadbách. Nejideálnějším stanovištěm pro pěstování senecia rowleyanus je stinné a klidné místo. Vyniká specifickým olistěnímá stříbřitě zbarvené a hluboce členěné.


Dorůstá do výšky cm. Pěstovaná jako okrasná rostlina, ve vhodných podmínkách zplaňuje. Starček je rostlinou vhodnou pro slunná místa.


Ekologie: Pobřežní duny a útesy, narušená místa, v pásmu od pobřeží do . S pěstováním si nemusíte vůbec lámat hlavu, stačí rostlinu občas zalít, teď přes zimu pochopitelně velmi zřídka. Pěstování sukulentů není náročné, ale musíme se vyhnout. Pokud má rostlina příliš velký . V létě pěstujeme při běžné pokojové teplotě, v zimě rostlinu přemístíme na chladné stanoviště při teplotě – °C. Jedná se o dvouletku a její pěstování není příliš náročné.


Rostlinu však nezalévejte vrchem, ale spodem. Odtud se rozšířila jako . Senecio maritima) pochází z jižní Francie. Počáteční teplota pěstování je °C, pak stačí °C. U rostlin z podzimních výsadeb je k založení kvetení nutná chladná perioda.


Zvláště ty posledně jmenované jsou velmi vhodné pro pěstování v závěsných nádobách. Krásná dvouletka pochází z jižní Francie. Jako jedna z mála letniček a dvouletek se nepěstuje pro květ, ale pro krásně tvarované, našedivělé listy. Vyznačuje se šedomodrou vrstvou vosku na válcovitých listech.


Je velmi nenáročný, upřednostňuje . Použití: U nás se starček pěstuje pro okrasu v parcích a zahradách v podobě kultivarů. Tyto tři druhy spolu úzce. Pěstujeme je v půdě smíchané s pískem nebo štěrkem jako jiné sukulenty. Velmi dekorativní pěstování sukulentů v interiéru i exteriéru, v netradiční formě. Zdroj pinu instagram.


To je obvykle zobrazen v závěsných koších s listy . Veškeré choutky na pěstování této rostliny nás přešly ve chvíli, kdy jsme na . Vše o sukulentech - pěstování , systematika, množení, aranžování, sklízení, ochutnávání a . Jedinečná pokojová rostlina, kterou můžete umístit také na terasu či balkon v . Vyžaduje velmi světlé umístění, mírnou zálivku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky