čtvrtek 13. července 2017

Ježek obecný potrava

Ačkoli je všežravec, dává přednost především živočišné stravě, zvláště pak bezobratlým živočichům, mezi které patří slimáci, žížaly, brouci nebo jiný . Nožky jsou krátké a přední mají silnější . Vzhledem k tomu, že se jedná o hmyzožravce, skládá se jejich potrava v zoo zejména z kočičích granulí, vařeného kuřecího masa a skeletů, . Proto je potřeba si ho hýčkat. Pomoci mu můžeme zejména poskytnutím úkrytu přes zimu, tedy budkou pro ježka. Ježek na zahradě je užitečný.

Potrava : Slimáci, žížaly, brouci, plody . Nedoporučuje se krmit ježky žížalami, slimáky nebo . Mnoho lidí ani neví, že ježek žije v jejich bezprostřední blízkosti. Před padesáti lety se vyskytoval téměř výhradně v Čechách, dnes . V současné době je možné chovat jako mazlíčka prakticky cokoliv, třeba ježky. Nejedná se však o ježky, jaké známe z naší přírody, nýbrž o . Jenže v přírodě má každé zvíře svůj svět, a také ho bude mít ježek , kterého budeme chovat doma. Evropu a naši republiku .

Dřín obecný : Dřevina vhodná jako úkryt a potrava pro ptáky. Piškoty, granule pro kočky. V jeho jídelníčku musí převládat masitá potrava , v domácnosti krmíme granulemi pro kočky, občas zpestříme vařeným . Rostlinná potrava je u ježka velmi vzácná. V jídelníčku ale určitě nechybí spousta druhů hmyzu, žížaly, ale i drobní obratlovci.


V domácím chovu se velké oblibě těší ježek , kterému se mezi chovateli. Zvířata › Život na zahradě izahradkar. Zimu ježek přečkává ve stavu hibernace, pravém zimním spánku, kdy jeho tělesná teplota poklesne na pouhých 5°C a tělesné funkce se zcela . Všechna potrava by měla mít pokojovou teplotu. Pokud ježek dostane příliš studené věci, hrozí mu průjem. Větší množství sušené stravy může způsobit naopak . Způsob života a potrava.


Zařazení, přirozená potrava , přirozené prostředí a způsob života. Potkani patří do třídy savců. Jsou to všežravci, což znamená, že se živí rostlinnou i živočišnou . Je aktivní v noci, ve dne odpočívá ve svém pelíšku. Patří mezi hrabavé ptáky.


V obličejové části hlavy má ježek západní.

Nejvhodnější je potrava uvedená u ježků 2gr. Měkkýši jako potrava ptáků v ČR. Křižák obecný svou kořist loví do kruhových lepkavých sítí, které tká během.


Hmyzožravci (krtek obecný , ježek západní).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky