středa 14. února 2018

Mydlice lékařská saponaria officinalis

SAPONARIA OFFICINALIS L. Saponaria officinalis - mydlice lékařská. Slovensky: Mydlica lekárska. Nařízením EU je zakázáno uvádět na obalu výrobku jakékoliv zdravotní účinky.


Caryophyllaceae - hvozdíkovité (silenkovité). Více informací o zdravotních účincích byliny .

Mydlice lékařská je vskutku renesanční rostlina. Kořen mydlice , když se pod vodou mne, tak pění. Mimo saponiny obsahuje nať také přírodní . Mydlici najdeme na vlhčích místech, často na březích . Lidové názvy: mydlačka, mydlička, mýdelník, mýdlový kořen, sapún, psí sapín, svinský sopan, valchařská bylina. Tak by se stručně dalo popsat působení této bylinky příbuzné (rodem i vzhledem) hvozdíkům.


Vlhkomilná rostlina, rostoucí roztroušeně na . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od Kč s .

Botanická charakteristika: Vytrvalá, – 60cm vysoká bylina. Budovat a modelovat svět je v každém z nás už geneticky. A to nejen rozmnožovat a hromadit. Mozkový systém a psychika k tomu mají nástroje . Dorůstá do výšky až 80cm, má velké,.


Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny . RARITA - plnokvětý kultivar mydlice, při rozkvětu bílé květy, . Find this Pin and more on bylinky . Krásná bylina, listy mají souběžné . Vynikající bylinka na úporný a jiné léčbě vzdorující kašel, výborné účinky i při ekzémech a dalších . Tento pin objevil(a) TRVALKOVÉ ZAHRADNICTVÍ. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Kvete od-do, Červen - Říjen. Je to vytrvalá, dlouze výběžkatá bylina, obvykle s větším.


Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Popis: Vytrvalá, dlouze výběžkatá bylina s přímou lodyhou , kvete . Barvy rostliny, Nažloutlá. Tvary rostliny, lata.


Typy listů, listnaté.

Kromě vyšších poloh u nás roste celkem hojně, hlavně na vlhčích místech s . Tradičně byla bylinka nezbytná nejen pro své léčivé účinky, ale hlavně díky vysokému obsahu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky