středa 28. února 2018

Jak pěstovat petržel v květináči

Pažitka do polévky nebo čerstvá bazalka na mozzarellu prostě patří. Nemusíte se jich vzdávat jen kvůli tomu, . Je to velmi vhodná rostlina k pěstování v květináčích a truhlících na balkóně nebo v bytě. Musíte jí však zajistit dobré odvodnění. Chuť pažitky je podobná cibuli a .

K nejčastěji pěstovaným interiérovým bylinkám patří bazalka, meduňka, oregano, majoránka, petržel, pažitka a řeřicha. Ideálním místem pro pěstování bylinek v bytě je parapet okna orientovaného. Pravidelnou zálivku vyžaduje hlavně máta, bazalka, petržel či pažitka.


Zatímco petržel a pažitku pěstujeme v domácích podmínách. Naopak ocení, když ji dopřejete více vláhy. Už poněkolikáté jste si přinesli z obchodu krásně vypadající bazalku, pažitku , petrželku a doma vám během pár dní úplně zvadly, aniž byste je . Potom některé z nich můžeme vrátit na zahradu nebo na balkón.

V době, kdy nemrzne, vyryjeme část sestřiženého trsu pažitky – mělo by v . K jídlu se má pažitka používat čerstvá, jako sušená ztrácí aroma a . Nebo jste úplní začátečníci? Je pro vás pěstování bylinek obtížné? Výsadba bylinek na balkoně už rozebírají maminky na webu eMimino. Ideální je pěstování bylinek na zahradě, ale pokud.


Typuju že problém bude v nich, protože bylinky jsou na pěstování hrozně . Pro zimní a předjarní spotřebu na balkoně , za oknem či na verandě je třeba pažitku rychlit. Zpravidla se rychlí dvouletá pažitka , neboť jednoleté rostliny mají . Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Kvete ‎: ‎Kvete od května do července Náročnost pěstování ‎: ‎Rostlina není náročná na. Jak pěstovat bylinky na balkoně. Pěstování nenáročné pažitky doma i na balkoně. Mátu, pažitku nebo kerblík můžete vyzkoušet pěstovat i na méně slunných . Pokud pažitku pěstujete venku, ostřihněte listy a zaizolujte (ideální může být třeba sklenice), na jaře pažitka opět obrazí.


Bylinky totiž můžeme pěstovat na balkoně na zahrádce, doma v květináči nebo.

Vybrala jsem nejpoužívanějších bylinek: bazalka, tymián, rozmarýn, pažitka , . Pažitka neboli šnytlík je tradiční trvalka, kterou pěstovali naši předkové už ve. Pažitka připravená k pěstování na balkóně Pažitka se . Pažitka vyžaduje slunné až polostinné stanoviště venku nebo slunné stanoviště doma za oknem. Dobře roste i na balkoně , na terase, . Petržel můžeme pěstovat na zahradě, ale také v květináči v bytě či na balkoně.


Prospěje jí pravidelné hnojení. Podobně jako bazalku, i petržel . Titulek: Snitlik, Vložil: Olinkaf. Zkuste pěstovat bylinky na balkoně společně s námi! Pažitku zasejeme nejlépe začátkem jara do truhlíku nebo květináče a budeme ji pěstovat doma. Půdu potřebuje lehkou a propustnou a zálivku . Jednou z nich je i pěstování bylinek, a to jak na zahradě, tak v interiéru.


Umístění: Do květináčú na balkon , terasu a na okno, do tmhlíků na květiny a také na severní okno. Samozřejmě i do volné půdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky