čtvrtek 31. května 2018

Jetel plazivý latinský název

Je jednou z nejdůležitějších . Latinské jméno označuje trojlístek jeho listů. Hledání podle latinského názvu. Pěstován jako pícnina, převážně ve směskách s travami a jinými druhy jetelů.


LIDOVÉ NÁZVY : Jatelina bílá, jetel zvrhlý, trojlístek.

SBÍRÁME: květ (květní hlávky). Atlas: Květena zahraniční A-Z. Vikvovité - Viciaceae. Jméno: Jetel plazivý. Jeho latinský název je trifolium pratense.


Léčí kašel, kožní nemoci,. Jeho listy jsou složeny ze tří částí, od toho byl také odvozen jeho latinský název.

Obrázek, Název česky, Název latinsky , Poznámka. Dorůstá délky (-) - (i 60)cm a jak název napovídá, plazí se po zemi. V uzlinách plazivého stonku se vytvářejí kořínky. Charakteristika: Hojně roste na pastvinách, . Trifolium pratense L. Rejstřík: DISKUSNÍ FÓRUM jetel , plazivý , repens, trifolium, FOTOGALERIE DF jetel , plazivý , repens, trifolium, FOTOGALERIE jetel , plazivý , . Stanoviště: Louky, pastviny, trávníky, okraje cest, parky, hřiště (snáší sešlapávání), preferuje půdy mírně vlhké, na živiny bohaté . Používá se také droga z jetele plazivého , nověji zvaného jetelovec plazivý.


Zběhovec plazivý a jeho účinky, pěstování, využití či recepty. Rostlina je známá jako vytrvalá bylina má botanický název Ajuga reptans. Jetel plazivý milují včely i jeleni: Co z něj připravit v kuchyni a jaké má zdravotní účinky? Použití: K léčivým účelům slouží květy všech druhů jetele.


Jiné známé názvy : Jetel červený, jetel luční, jetel plazivý. U rostlin je vždy první jejich český název. V závorce naleznete latinský název rostliny.

Sekvence jetele lučního a řepky olejky se shodují s databázovými vzorky skupiny. Sr-I „Aster yellows“. Klíčová slova: fytoplazma, polymerázová řetězová . Autor: Ludmila Unzeitigová.


Bršlice kozí noha Tato rostlina má latinský název Aegopodium podagraria a je typická.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky