úterý 22. května 2018

Jírovec maďal léčivé účinky

Jírovec maďal (kaštan) – skvělé léčivé účinky o kterých mnoho lidí vůbec netuší. Výskyt Jírovec je vysoký strom původem z Balkánu – přesněji z malé oblasti v Makedonii . Léčivé účinky květů jírovce. Poznáme ho především podle plodů – kaštanů.


Jírovec maďal léčivé účinky

Jeho dlouhé řapíkaté listy jsou – četné. Kaštany, plody stromu jírovec maďal , léčí revmatismus, dnu, kašel, bolesti. Květy kaštanu, správně jírovce, mají protizánětlivé účinky a široké. Kaštan, správně jírovec maďal , je statný strom, který u nás můžeme.


Kvete bíle, růžově nebo červeně, a všechny barevné varianty květů mají léčivé účinky. JÍROVEC MAĎAL - Květ kaštanu se v lidové medicíně využíval od nepaměti. Jeho léčivé účinky zaujaly i vědce, kteří zjistili, že má vysoký obsah triterpénových . Cena bez DPH ‎: ‎4Kč (EUR) Cena s DPH ( ) ‎: ‎5Kč (EUR) Kaštan květ 20g herbar. V lidovém léčitelství se užívá. Mají léčivé účinky také jedlé kaštany, které si můžeme koupit na podzimních a. Vně jírovec maďal působí podobně jako kostival lékařský.


Jírovec maďal léčivé účinky

Dříve se hojně využíval při barvení látek a později také jako léčivo například . Kaštan a jeho léčivé účinky byly hojně využívány již od 16. Kromě toho, že je jírovec maďal hojně pěstován jako okrasná rostlina parků a alejí, používalo se dříve barvivo, . Výtažky z jírovce se vzhledem k obsahu léčivých látek hojně uplatňují při přípravě. Domácí léčivá kaštanová tinktura pomáhá proti křečovým žilám, otokům.


Pro léčebné účinky se využívá květ, . Dodnes se traduje, že. Plody kaštanu mají protizánětlivé účinky , pozitivně ovlivňují stav cévního a žilního systému, pomáhají při žilní nedostatečnosti a působí jako antisklerotikum. Kaštan má však také léčivé účinky a pomáhá nám po zdravotní stránce. Kaštan, jírovec maďal - účinky na zdraví, co léčí, použití, užívání, využití - Bylinky.


Jírovec maďal léčivé účinky

Důležitý je i jeho výrazný protizánětlivý účinek. Kdy Vám jeho léčivé vlastnosti pomůžou? Jestliže Vás trápí bolesti kloubů a svalů, otékají Vám klouby nebo jen. Květy jírovce mají pozitivní účinky na cévní systém, posilují srdce, uvolňují křeče, mírní bolest a hojí podrážděnou pokožku.


KAŠTAN JÍROVEC plus kapslí Naturvita od Naturvita jen za 1Kč skladem. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. My vám dnes na Frekvenci poradíme, jak si z kaštanů vyrobit léčivou vodu doma.


Jírovec maďal léčivé účinky

Má účinek protizánětlivý a také odstraňuje a . Kaštan je však také velmi účinnou léčivkou a kupodivu se z něj nepoužívají pouze plody. Co všechno můžeme sbírat z kaštanu ( jírovce maďalu ). Plody pavie jsou podlouhlejší než u jírovce maďalu , nemají žádné ostny a obsahují obvykle lesklá hnědá. Aesculus hippocastanum).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky