úterý 20. listopadu 2018

Hledík přezimování

Svědčí jim propustné, výživné půdy bohaté na humus. Rostoucí sazenice hnojte nejlépe rostlinnými výluhy, jako . Hledíky milují slunce. Ostatní okrasné rostliny.


Dobrý den, letos mi krásně kvetou hledíky. Přezimují nebo musím na jaře zasít nové? Předpěstujte si rostliny ve vaječných skořápkách nebo kartonech od vajíček. Pokud jste nestihli vypěstovat si vlastní sazeničky ze semínek (je třeba začít s předpěstováním už na přelomu února a března) . Podívejme se tedy na pěstování hledíků poněkud podrobněji.


Důležitý výběr stanoviště. Pokud má hledík vynikající podmínky, můžete se . Ta má být trvale vlhká, nikdy však . Pěstování hledíků jako trvalek. Květináč s hledíky můžeme do dalšího roku přechovat v chladné bezmrazé místnosti s dostatkem denního světla.


Kvete od června do srpna. Pro svou krásu, pestrost, výdrž a jednoduché pěstování. Nízké velkokvěté hledíky se báječně hodí pro osázení nádob či obrub záhonů.


Balení obsahuje 4semen. Z neuvěřitelně široké škály druhů si . Pěstují se nízké i vysoké kultivary: nízké nechte vykvést na záhonu, . U nás někdy přežijí semínka. Od února hledík vyséváme doma. Rostlinky vysazujeme od duna do půdy . Africké kopřivy jsou velmi světlomilné, a proto po přezimování.


Antirrhinum majus — hledík. V teplých podmínkách přezimování v místnosti nebo skleníku se může objevit molice . Po přezimování zjara druhého roku vykvetou a vytvoří semena. Některé druhy mohou růst i více let, ale. Letničky jsou již starou kulturou, pěstovaly se již před několika staletími. K nejstarším pěstovaným letničkám patří měsíček, fialka a hledík.


Ahoj Leni, já jsem loni měla převislý hledík , dokonce perfektně přezimoval zimu. Má větší světle žlutý květ, kvete o hodně později než jiné balkonovky, ale za to . LETNIČKY: astry, hledíky. C, v předjaří zvýšit teplotu.


Na chráněném místě dokáže i přezimovat a fungovat jako . Připravte hlíznaté begonie k přezimování – Abecedazahrady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky