úterý 19. listopadu 2019

Máslová dýně

Recepty maslova dyne - Vareni. Zkuste recept z máslové. Máslová dýně je superpotravina. Nacpaná vitamíny a téměř bez tuku. Skutečně svou pečenou konzistencí, vůní a chutí připomíná máslo.


Obě poloviny poté zbavte slupky pomocí škrabky na brambory.

Půlky dýně ze všech stran důkladně. Výborné pečené dýňové hranolky jako příloha i zdravé mlsání. Dýňová polévka, která vezme dech. Dýni si okrájíme z horní slupky.


Vyřízneme jádrový střed a. Chcete si ulehčit zpracování máslové dýně ? Kupujte spíše menší válcovité kusy. Má tvar tykve a střed se .

Dýně jsou nejvýraznější plodinou podzimu, která se v objevuje v mnoha podobách. Doporučíme vám, jak správně vybrat různé druhy dýní i jak je zpracovat. Pečené pikantní kostky z máslové dýně : Skvělá pochoutka k vínu. Efektní a voňavá, taková je plněná máslová dýně. Tvarem připomíná hrušku a barva slupky časo vypadá, jako kdyby ji někdo trochu šmrncnul bělobou.


Dužina však má nejen . Klasikou je dýně v podobě polévky nebo pyré, já pro vás mám máslovou dýni zapečenou s žampiony a čedarem. Servírovaná na talíři vypadá skvěle, a zrovna. Ne, ale máslová ✔️ dýně ✔️, která hrušku zdánlivě připomíná. Má krásně oranžovou dužinu a je plná vitaminů a minerálů. Plody této máslové dýně mají nasládlou oříškovou chuť a oranžovou dužninu.


Semena jsou jen v koncové rozšířené části plodu, což usnadňuje zpracování. Z máslové dýně dělám většinou hranolky, z kulatých dýní měsíčky… 3. Plech vymažte olejem a každý kousek dýně potřete také tenkou vrstvou. Chutí připomíná lískové oříšky.


A baví mne objevovat její rozmanitost a odlišné chuťové vlastnosti jednotlivých druhů. Z dýně Hokkaido dělám moc ráda dýňovou polévku s .

Troubu rozpalte na 2°C. Dýně oloupejte a nakrájejte na kolečka. Osolte je, opepřete, přelijte ochuceným máslem a posypte lístky tymiánu. Pečte asi minut, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky