čtvrtek 16. dubna 2020

Vietnamský koriandr pěstování

Samozřejmě je možné také pěstování při pokojové teplotě. Je náchylný na chladné teploty, vyhovuje mu . Od jara do podzimu ji lze pěstovat v květináči na zahradě, na zimu ji. Jak už jedno z druhových lidových jmen naznačuje, koriandr vietnamský je. V našich podmínkách nepřezimuje, je náchylný na chladné teploty, pěstujeme ho proto jako přenosnou rostlinu.


Persicaria odorata) V asijské kuchyni se používá do salátů, kterým dodá pikantní chuť. Můžete si ho pokrájený . Poradíme vám, jak jedinečné koření a léčivku pěstovat i jak koriandr použít v. Pokud chcete pěstovat koriandr v květináči, přeneste jej na slunné místo. Za několik týdnů již můžete sklízet spodní listy a dále dle potřeby, . Braun-Bernhart Ursula.


Nikdy lístky koriandru nevaříme. Koriandr vietnamský je ideální v našich podmínkách pro pěstování v interiéru. Rostlina potřebuje dostatek slunce . U nás se pěstuje jako přenosná nebo pokojová rostlina, protože není mrazuvzdorná.


Ve vietnamské kuchyni nemůže koriandr chybět. Mungo klíčky pochází z Indie, ale pěstují se především v Asii. Vietnamský bylinkový průvodce.


Je možné jej pěstovat v květináči, na zahradě, i jako pokojovou rostlinu. Pěstování koriandru Jednoletý koriandr setý dorůstá výšky až cm. Pěstujeme jej v propustné, výživné půdě s dostatkem vláhy a vápníku. Známý také pod názvem rdesno vonné nebo dokonce „ máta pálivá“.


Na rozdíl od koriandru setého je ještě k jeho typické . Latinsky: Polygonum odorata. Pikantní asijská bylinka vhodná pro přípravu asijské kuchyně. Bylinky lze pohodlně pěstovat i doma za oknem.


Na pěstování bylinek ve městě bohatě stačí okenní parapet a pokud. Dnes se pěstuje koriandr v nejrůznějších částech světa, od Afriky,Ameriky, Asie a. Máte-li rádi asijskou kuchyni, určitě vás potěší, že si koření jako vietnamský koriandr nebo citronovou trávu můžete pěstovat také doma. Jejich pěstování je snadné, . Rdesno vonné( vietnamský koriandr ).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky