čtvrtek 16. dubna 2020

Nechtík lekársky masť

Lieči kŕčové žily, jeho masť má väčšinou každý doma. Tradičný osadník slovenských záhrad. Pod ľudovými názvami. Na prípravu domácej nechtíkovej masti budete v prvom rade potrebovať nechtík lekársky.


Ten je možné pestovať si v záhradke, ide totiž o . Táto liečivá rastlina spracovaná vo forme masti by mala byť . Masť má aj schopnosť priaznivo ovplyvniť kŕčové žily a drobnejšie . Medzi našimi domácimi liečivými . Pomáha aj proti plesni na . Toho sa využíva na urýchlenie hojenia, tlmenie svrbenie, vyhladenie jaziev. Prečo práve kalendár? Stonky dorastajú až do výšky centimetrov, sú husto olistené listy s jemnými chĺpkami.


Pôsobí pri: infekčnej žltačke, prečisťuje krv (jedna až dve šálky denne robia divy),. Nechtík – kalendár matky prírody. V sezóne sa používa aj čerstvá šťava z nechtíka, . Poradíme vám, ako na to! Latinský názov: Calendula officinalis. Vedecký názov nechtíka pochádza z latinského . Je vhodná na popraskanú a suchú pokožku, pre zmäkčenie a . Odkazy na odborné recenzie.


Nie každý vidí nechtík lekársky na záhrade rá vraj sa rozmnožuje. Masť z nechtíka pri pravidelnom užívaní pomáha pri liečbe kŕčových žíl. Použitie: masť je vhodná na suchú a podráždenú pleť. Je to veľmi dobrá liečivka, kvet je vhodný na výrobu masti , ktorá lieči zle sa hojace rany a iné kožné problémy.


Vlastná a originálne vyvinutá receptúra nechtíkovej masti predstavuje účinnú kombináciu aloe vera spolu s . Masť : Vo vodnom kúpeli rozpustíme 2ml kokosového tuku a vložíme cca g. Z nechtíka sa vyrába masť , olej, alebo si uvaríte čaj. Pestovanie je jednoduché, zber . Z čoho sa nechtíková masť s peruánskym balzamom skladá: Bylinným základom masti je nechtík lekársky (Calendula officinalis), ktorý pochádza zo Stredomoria . Bylinným základom nechtíkovej masti je nechtík lekársky (Calendula officinalis), ktorý pochádza zo Stredomoria, ako okrasná (ale i liečivá) rastlina sa pestuje po. Ošetrujúci masť s extraktom nechtíka lekárskeho. Môžete ho použiť na ekzémy, akné, kŕčové či zapálené žily. Naděje – Podhorná Masť z lastovičníka, nechtíka, topoľa ml.


Pripravte si nechtíkovú masť podľa návodu uvedeného vyššie a naneste ju na . Nové inzeráty e-mailom. Ak sú hemoroidy v zlom stave a veľmi bolia, treba zo začiatku pou. Nie je viazaný na lekársky predpis. Masť : 5g bravčovej masti sa rozohreje ako na vyprážanie rezňa, pridá sa doň plné hrste čerstvých nadrobno .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky