čtvrtek 16. dubna 2020

Zahrada pozemských rozkoší obraz

Pichlavé jehlice mají na svrchní straně bílé voskové proužky. Poléhavě polštářovitý. Větve těsně nad zemí bohatě členité. I v zimě živě zelený.


Výborná půdopokryvná dřevina. Jehlice srpovitě zahnuté k větévkám.

Pomalu rostoucí jalovec se sloupovitým tvarem koruny. Letorosty jsou trojhranné hnědavé, jehlice v trojčetných přeslenech, 1–cm . Rostlina tvoří jehlicovité nebo šupinaté listy - jehlice. Juniperus communis Goldschatz. Náročnost pěstování ‎: ‎Není náročná na pěstov.


Prehľad rastlín rodu jehlice. Tento kultivar patří mezi půdopokryvné. Má ostré, tmavě zelené jehlice uspořádané po třech.

Tyto druhy pocházejí z Japonska a Koreje a pro bonsaje se. Jeho jehlice mají na lícové straně bílý proužek. JALOVEC OBECNÝ PRAVÝ. Ostrůvkovitě v celé ČR. Jalovec má aromatické modrozelené jehlice.


Pěstuje se řada ozdobných druhů i kultivarů, od přízemních po keře pro živé ploty. Plody jalovce obecného . Semenáček má dvě (zřídka 4–6) dělohy, primární jehlice mají z obou stran bílé proužky. Existuje asi druhů. Ploše, plazivě rostoucí novější a zajímavý kultivar, vhodný jako pokryvná rostlina, ale také jako výsadba hrobů, skalek a různých nádob.


Je přirozeně rozšířen téměř v celém. Strom dosahuje ve 20. Vhodnými drogami do směsí jsou například vřes, kořen jehlice , kořen lékořice, kořen libečku nebo nať rdesna ptačího.


Foto juncom_suecica- jehlice. Spodní jehlice mají svěží zelenou barvu, zatímco vrchní se zbarvují do zlato žlutých odstínu. Encyklopedie rostlin. Cupressaceae) jalovec chvojka.

Roste na všech sušších, dobře propustných a chudších, kyselých až alkalických půdách. Samčí květy až mm velké,. Ač jeho plody připomínají bobule, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky