čtvrtek 16. dubna 2020

Topolovka růžová pěstování

Užití: všude tam, kde je zapotřebí chránit sliznici – ústa, žaludek, střeva, dýchací systém. Výhodný prostředek v geriatrii a pediatrii. Má estrogenní aktivitu . Zdroj pinu zahradnictvi- spomysl.


Slézová růže neboli topolovka si získala pověst velmi atraktivní dvouletky.

Krásná léčivka se v Orientu dorůstá dvou až tří metrů. Její květy pastelových . Je oblíbená pro svůj robustní stonek, obsypaný černými květy. Balení o hmotnosti g . Vytvořte z tohoto alba.


U topolovky je léčivý jednak kořen, který vykopáváme na podzim, po skončení vegetačního období. Vyžaduje běžnou, sušší půdu, ve vlhké půdě vymrzá a slunné stanoviště. Přírodní bylinný extrakt z květů léčivé rostliny topolovky černé pro normální trávení a činnost střev.

Althea nigra, čeleď slézovité - Malvaceae, SK: . Při skladování pozor, do sušené topolovky často lezou moli a jiný hmyz. Možnost záměny: Topolovku si lze splést s proskurníkem lékařským, což . Přezimované, již letos kvetoucí rostliny! Proskurník topolovka nebo topolovka růžová (Alcea rosea), jak se slézová. Většinou se používá květ topolovky do čajových směsí proti dráždivému kašli – společně květem s divizny velkokvěté a květem černého bezu.


Srovnejte ceny produktů. Topolovka bývala oblíbenou rostlinou venkovských zahrádek. Barva květu, vínovočervená až černá. Hledáte topolovka sazenice?


Pro léčivé účely se pěstuje jen varieta s černými, většinou plnými květy. Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Zábava uživatele Zuzana. Tinktura (extrakt) z květu topolovky černé. Jako léčivka se používá téměř černě kvetoucí odrůda Nigra. Flos malvae arboreae.


Má velké, výrazné květy, které kvetou v bílé, růžové, červené až skoro černé barvě. Plody jsou terčovité, složené z jednosemenných plůdků.

Dosahuje do výšky až 1cm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky