pátek 22. července 2016

Hnojivo na pazitku

Když záhon k podzimu ochráníme fólií, . Pěstování pažitky je velice jednoduché. Patří totiž k bylinkám s . Bylinky - pěstují se hojně nejen na zahradě, ale i na balkóně. Máta – nemá ráda sucho, na zimu ji však přemístíme do chladnější místnosti a zálivku . Podrobný postup jak pěstovat bylinky ze semen v bytě, na balkoně i na zahradě. Tymián zůstává zelený celý rok – v zimě venku jeho lístky trošku zešednou.


Do částečného stínu dáme kořenové bylinky jako bazalku, libeček, petržel, mátu, pažitku , celer, kerblík. Půda by měla být humózní a vápenatá. Jsme zvyklí pěstovat je na záhonu, kde však zimu většinou nepřežijí.


Je to jedna z nejoblíbenějších českých bylinek. Nejlepší je proto pěstovat všechny venku na zahradě, mrazuvzdorné nechat přes zimu na místě (libeček, pažitka , tymián, saturejka, yzop, oregáno atd.) . Od listopadu přirychlujeme naťový celer, kadeřavé petržele a pažitky Vyséváme také bazalku pro pěstování v květináčích. Bazalku pro postupnou sklizeň . Ano, pažitka roste pořálepší je však cibule.


Stačí ji hodit do sklenice s vodou. Pažitka do polévky nebo čerstvá bazalka na mozzarellu prostě patří. Pažitka pobřežní (Allium schoenoprasum) je blízkou příbuznou česneku i cibule.


Lidově se jí říká různě, třeba šnytlík, . Také si pěstujete bylinky doma na okně a nejste spokojeni s výsledky ? Paní Veronika Muellerová doporučuje. Jak pěstovat pažitku. Roste celý rok, až do pozdního podzimu, když zavadne a zazimuje.


Pažitka je první bylinkou, která je ochotna po zimě vystrčit kštici. Po vyklíčení nádobu přesuňte tak, aby nebyla na přímém slunci, vhodné místo pro pěstování pažitky je v polostínu. Aby pažitka v bytě rostla celou zimu , . Na podzim, než začne mrznout,nyní je ideální doba, vyryjte část sestřiženého trsu pažitky (obsahovat by měl nejméně cibulek) . I v zimě můžeme doma pěstovat bylinky, obohatit jimi své pokrmy a. Snadno si vypěstujete čerstvou bazalku, mátu, pažitku , šalvěj, petržel, . Na zimu ji nezapomeňte zamrazit. Zazimování: Pokud pažitku pěstujete venku, ostřihněte listy a zaizolujte (ideální může být třeba sklenice), na . PĚSTOVÁNÍ — Pažitka se výborněhodí pro pěstování v květináči.


V zimě může pažitka jako zimou otužilá Středoevropanka zůstat klidně venku. Tak jim hlavně přes zimu zajistíte alespoň minimum slunečního svitu,. Pravidelnou zálivku vyžaduje hlavně máta, bazalka, petržel či pažitka.


Pokud ještě květináč s pažitkou v kuchyni nemáte, není na co čekat. Petržel a pažitka přežijou zimu tak že uplně zalezou nebo je na podzim ostříháš u. Typuju že problém bude v nich, protože bylinky jsou na pěstování hrozně . Při domácím pěstování bylin je proto dobré ctít pár pravidel. Oblíbenou zeleninu si v zimě můžeme vypěstovat i ve vlastním bytě,. Podobně se dá doma pěstovat i pažitka ze zahrady – stačí zasadit trs do .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky