pondělí 4. července 2016

Krmiva olomouc

Tvarem připomíná hrušku a barva slupky časo vypadá, jako kdyby ji někdo trochu šmrncnul bělobou. Dužina však má nejen . Klasikou je dýně v podobě polévky nebo pyré, já pro vás mám máslovou dýni zapečenou s žampiony a čedarem. Servírovaná na talíři vypadá skvěle, a zrovna.


Máslová dýně - To není hruška?

Ne, ale máslová ✔️ dýně ✔️, která hrušku zdánlivě připomíná. Má krásně oranžovou dužinu a je plná vitaminů a minerálů. Plody této máslové dýně mají nasládlou oříškovou chuť a oranžovou dužninu.


Semena jsou jen v koncové rozšířené části plodu, což usnadňuje zpracování. Z máslové dýně dělám většinou hranolky, z kulatých dýní měsíčky… 3. Plech vymažte olejem a každý kousek dýně potřete také tenkou vrstvou. Chutí připomíná lískové oříšky.


A baví mne objevovat její rozmanitost a odlišné chuťové vlastnosti jednotlivých druhů.

Z dýně Hokkaido dělám moc ráda dýňovou polévku s . Troubu rozpalte na 2°C. Dýně oloupejte a nakrájejte na kolečka. Osolte je, opepřete, přelijte ochuceným máslem a posypte lístky tymiánu.


Pečte asi minut, . Chcete si ulehčit zpracování máslové dýně ? Kupujte spíše menší válcovité kusy. Má tvar tykve a střed se . Recepty z máslové dýně , tipy. Výborné pečené dýňové hranolky jako příloha i zdravé mlsání. Dýňová polévka, která vezme dech. Doporučíme vám, jak správně vybrat různé druhy dýní i jak je zpracovat.


Pečené pikantní kostky z máslové dýně : Skvělá pochoutka k vínu. Efektní a voňavá, taková je plněná máslová dýně. Chuť se rozvíjí při pečení, . Dýně jsou velikosti S-M váží tedy průměrně do jednoho kilogramu.


Ochutnejte tuto vynikající dýni.

Asi nejzvláštnější z rodiny dýní je ta špagetová, která je podlouhlá, bývá žíhaná a sklízí se ve velikosti do cm. Nutriční informace na 1gramů:0g tuky11g sacharidy1g bílkoviny. Trochu sladké, trochu pikantní. Na talíř nadělte porci rýže, dýně a zakápněte lžící zakysané smetany. Dýni očistíme, vydlabeme a nožem zbavíme i slupky.


Očištěnou dýni nakrájíme na větší kostky, které osmahneme dozlatova na rozehřátém másle. Mezi muškátové patří máslová dýně , která se perfektně hodí k masu či rybám, jako příloha nebo syrová do salátu. Muškátová dýně je ale vhodná hlavně na pečení.


Při pěstování je velmi náročná na teplo a ve střední Evropě ji tak na polích moc nenajdete. Má hruškovitý tvar s velkým .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky