čtvrtek 21. července 2016

Tinktura z měsíčku lékařského recept

Vyzkoušejte mast, tinkturu a ryzí měsíčkový olej. Květ měsíčku lékařského je velmi častou přísadou nejrůznějších bylinných směsí. Bavorský recept například radí vzít g čerstvých měsíčkových květů, které vložíme do . Výroba domácí masti nebo tinktury je opravdu snadná.


Její léčivé účinky však využívaly už lékaři ve starém Římě, Egyptě. Připravte si domácí měsíčkovou mast, tinkturu nebo čajovou směs.

Okvětní lístky měsíčku lékařského jsou sytě oranžové nebo žluté, vydrží. Na některé recepty využijete celé květy, do jiných otrháte pouze okvětní lístky. Měsíčková tinktura - recept. Z měsíčku se vyrábějí . Calendula officinalis). Budete potřebovat: hrst květů měsíčku lékařského , vysokoprocentní alkohol nebo lékařský líh.


Postup: Květy nasypte do uzavíratelné sklenice a . Kulinářské recepty s bylinkami a zeleninou.

Tinktura z měsíčku lékařského : Plnou hrst květu na litr pravé pálenky, necháme vyluhovat dnů na slunci . Pro vnější použití je to pak také mast, tinktura či olej. Pestré květy měsíčku lékařského jsou běžnou součástí zahrady. Tinktura ředěná vodou se hodí zvláště na pohmožděniny, výrony, na vředy, . Tinktura z vlaštovičníku Vlaštovičník, opomíjený a legendami opředený, obávaný i . Květy z měsíčku lékařského si vložíme do vhodné uzavíratelné nádoby (u sušených bylin můžeme použít poměr 1:(např. g byliny na 5ml alkoholu).


Ráda s vámi sdílím bylinkové recepty v článcích na blogu a online kurzech, . Na vnitřní použití je vhodná také tinktura z měsíčku lékařského , . Cena bez DPH ‎: ‎Kč Cena ‎: ‎Kč. Ingredience: díl měsíčku , dílů lihu. Jeden díl drogy zalijeme . Zplanělý měsíček dává zprvu květy velké, ale další násada květů bývá slabá,.


Tinkturu používáme pro zesílení účinků čaje (pijeme vnitřně), jako . Dojde i na trochu aromaterapie a využití tinktury a éterického oleje z jalovce. V článku vám to ráda sdělím a podělím se také o vlastní ověřené recepty , jaké. Podrobně si popíšeme recept na výrobu měsíčkového oleje a měsíčkového krému. Používá se ve formě masti, krému, tinktury či oleje, pro jejichž výrobu se .

Nedojde tak k zaplísnění. Doba sběru červen červenec srpen. Léčivý měsíček se užívá i jako šťáva, extrakt nebo alkoholová tinktura. Recepty pro tuto bylinku . Je to měsíček lékařský , okrasná jednoletá rostlina, která se vyznačuje výrazně žlutými a oranžovými květy.


Z květů se připravují hojivé masti, nálevy, čaje, koupele i tinktury , které se používají zejména pro silné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky