úterý 23. května 2017

Bublinatka obecná

Je to naše největší bublinatka. V rybníkářství se dosud traduje, že bublinatky ( obecná a jižní) jsou škůdci. Lentibularia major Gilib. Nemá žádné kořeny, ve vodě splývá.


Bublinatka obecná je masožravá rostlina sladkovodních mělkých vod.

Utricularia vulgaris L. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny . Flora of the Czech Republic, distribution map, plant traits. Vegetation types, their description, maps and species composition. Stonky jsou silné mm, ve vodě volně plovoucí, dlouhé metru na délku.


Listy jsou střídavé, ponořené, jemně rozdělené, světle zelené. Mapovanie výskytu na Slovensku.

Tato masožravá sladkovodní rostlina roste téměř po celé Evropě, . Význam a zajímavosti: Masožravá vodní rostlina, která chytá kořist do měchýřků. Vodní bublinatka kvetoucí v letních měsících jasně žlutými květy. Blume mit kegelförmigem.


Bezkořenná plovoucí rostlina. Na listech jsou prosvítavé mechýřky. Do nich se chytají drobní vodní živočichové, jež rostlina tráví. UTRICULARIA VULGARIS L. Richard – bublinatkovité. Zamiloval se do názvů rostlin: štírovník růžkatý, kokoška pastuší tobolka, bublinatka obecná , topol osika, jetel kočičí, pumpava obecná, růže jablíčková, vrbovka . Potravu chytá do měchýřků, . Pinguicula vulgaris L. Na Heureke využívame personalizáciu a cielenú reklamu.


Na základe vášho správania na Heureke personalizujeme jej obsah. Kliknutím na „Rozumiem“ alebo .

Kromě toho se zde vyskytují i různé rostliny, jako je bublinatka obecná a vstavač vojenský. In addition, plants such as the common bladderwort and the military . Fotoalbum bublinatky bublinatka obecná. U nás v ČR rostou: bublinatka obecná (U. vulgaris), b. Brémova (U. bremii), b. Bledule letní - Leucojum aestivum. Bradáček srdčitý (Listera cordata).


Velice jí je podobná bublinatka obecná ( U. vulgaris), která se u nás ale považuje za téměř vymizelou. Zvláštní hmyzožravá vodní rostlina bublinatka obecná vyhání četné vzplývavé nitkovité listy, které jsou opatřeny miniaturními váčky s mikroskopickou záklopkou , .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky