pondělí 15. května 2017

Mydlice lékařská semena

Saponaria officinalis L. Rostlina obvykle kvete VI. Preferuje místo na březích rybníka . Nejlépe bude prospívat ve vlhčí půdě, avšak . Listy vstřícné, vejčitě kopinaté.

Bílé nebo narůžovělé květy . V lidovém léčitelství se využívá mydlice lékařská především jako prostředek proti kašli. Semena vyséváme zjara. Mydlica lekárska je trváca liečivka, ktorá je známa po celej Európe. SAPONARIA OFFICINALIS L. Vytrvalá, dlouho vzchází.


Podmienka Nový produkt.

Jinak jsou na rostlině potom současně tobolky se semeny i částečně květy. Hodnotenie produktu:. Ve velkém mnozství (zvlásté semen ) je jedovaty pro rúzná zvírata, nejvíce pro jehñata, . Období: Od starověku (středomoří), přes středověk (střední Evropa) po současnost.


Výskyt: Původní je ve středomoří, následně byla lidmi . Na Venkově, Zeleninová Zahrada. Zdroj pinu abecedazahrady. Chrpa luční modrá - Centaurea jaceae - semena Chrpy - gr. Kvete celé léto bílými až narůžovělými . Zimní ZahradaEkologické ZahradničeníPřírodaKrásné KvětinyZahradničeníExotické KvětinyVisuté . Mydlice lékařská je vskutku vděčnou společnicí do zahrady.


Můžeme ji množit semeny , často se jimi množí i sama. Encyklopedie rostlin. Množí se snadno semeny nebo vegetativně – řízkováním koncem léta, ale také jarním dělením.


Sbíráme nať a květ, semena jsou jedovatá. Zajímavosti: občas ji používají restaurátoři k čištění historických oděvů nebo choulostivých starých tapet.

Divizna velkokvětá léčí, ale její semena jsou prudce jedovatá. Agrimonia eupatoria - řepík lékařský. Salvia officinalis - šalvěj lékařská. Leonurus cardiaca - srdečník obecný. Domovem mydlice lékařské je Evropa, přirozeně se vyskytuje od subtropů až po . Jak připravit přírodní prací prostředek z mydlice lékařské ? Hořčice – semeno , Brassica Nigra.


Levandule lékařská, Levandula Angustifolia. Jak sám název napovídá, mydlice lékařská je všestranně užitečná rostlina. Balení obsahuje 1semínek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky