středa 10. května 2017

Nechtík lekársky olej

Krém obsahujúci nechtík prináša cenné účinky aj na pokožku. Calendula officinalis L. Nápadné oranžové kvety robia z nechtíka neprehliadnuteľnou . Dokáže rásť aj na chudobnej j pôde bez živín, najlepšie sa mu však darí na . Výhodou nechtíka lekárskeho je to, že ho môžete pestovať prakticky na akomkoľvek type pôdy. Zalejte ho slnečnými lúčmi a . Pošlite jednorazový dar nášmu združeniu.


Zapíšte sa k odberu nášho . Má totiž úžasné liečivé účinky a pomáha pri rôznych zdravotných . Jeho listy sa hodia do šalátov a príloh ako ozdoba. Kvety sa používajú do čaju. Má antimikrobiálne účinky . Vhodné podmienky na pestovanie sú takmer všade, s výnimkou chladných horských a veľmi teplých južných oblastí. Najlepšie sa mu darí v . Náletové rastliny nie sú vôbec náročné na pestovanie , keďže dokážu veľké množstvo semien rozptýliť do. Starí Egypťania nechtík používali ako omladzujúci prostriedok.


Jazmín lekársky (Jasminum officinale) . Charakteristika a pestovanie. Dorastá do výšky - 30 . Známa rastlina na rez, do skupín letničiek i na trvalkové záhony. Používa sa na liečivá, čaje a masti. Vysievajte priamo na mieste, zahrňte . Na konci sezóny jeho zvyšky jednoducho . Nechtík je nenáročný na kvalitu pôdy. Nákup bez rizika: dní na vrátenie.


Na pestovanie je najvhodnejšia hlinito-piesčitá zemina, bohatá na. Pozrite sa ako rastlinu pestovať a ako ju . Nie je náročný na pestovanie a vydrží aj niekoľko dní bez priamej . Slezovka je veľmi nenáročná na pestovanie a pritom je veľmi efektná. Kvitne jasnými oranžovými. Jeho latinský názov naznačuje, že kvitne veľmi dlho, v niektorých . Pestovanie nechtíka lekárskeho uľahčuje sejbu. V Európe sa nechtík lekársky pestuje najmä v sadeniciach.


Letnička, ktorú vysievame v apríli do hĺbky až cm. Liečivá časť sú kvety, ktoré zberáme v 6.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky